Bitcoin verdienen tijdens etentje? Amerikaanse keten gaat samenwerken met NYDIG

Restaurantgigant Landry’s werkt samen met Bitcoinbedrijf NYDIG. Ze gaan samen een loyalty-programma op touw zetten. Daardoor kunnen klanten op zo’n 500 locaties in het land bitcoin verdienen terwijl ze uit eten gaan.

Bitcoin verdienen met etentje

CNBC maakt melding van het nieuws. Ze schrijven dat klanten punten verkrijgen als ze uit eten gaan bij een van de restaurants die onder de vleugels van Landry’s vallen. Zodra men 250 punten heeft verzameld, krijgen ze $25 aan bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daardoor kunnen mensen nu sats stacken als ze uit eten gaan bij bijvoorbeeld Bubba Gump Shrimp, Morton’s The Steakhouse en het Rainforest Cafe. Koop je een biefstuk of een biertje? Dan krijg je daar nu indirect sats voor terug, zo stelt het Amerikaanse nieuwsmedium.

Patrick Sells, Chief Innovation Officer bij de New York Digital Investment Group (NYDIG) vertelt meer over de samenwerking:

“Veel Amerikanen hebben nog geen bitcoin, omdat ze zich niet op hun gemak voelen om naar een beurs te gaan en een account aan te maken, of omdat ze niet zeker zijn of ze hun geld willen investeren.”

Sells vervolgt: “En nu kunnen ze gewoon zeggen: ‘Hé, laat me exposure krijgen door uit eten te gaan in een restaurant waar ik van houdt, of door een restaurant te proberen waar ik misschien nog nooit ben geweest.'”

Spelen met digitaal geld

Landry’s hoopt dat het nieuwe loyalty-programma voor Thanksgiving live kan gaan. Het zal beschikbaar zijn voor de 3,2 miljoen leden van Landry’s Select Club.

Ook Trey Zeluff, de directeur die bij Landry’s verantwoordelijk is voor de ‘Digital Asset Strategy’ is blij:

“Dit is een geweldige manier om ermee te spelen, zonder (de klanten, red) echt in gevaar te brengen. Met ons oude puntensysteem was hun waarde statisch en in de context van inflatie konden ze zelfs waarde verliezen.”

Het bedrijf is naar verluidt ook van plan om een deel van zijn kasreserves in bitcoin aan te houden. Dit gaan ze ook doen via NYDIG. Ze maken niet bekend om welk bedrag het gaat.

Onlangs kocht NYDIG de Britse Lightning-app BottlePay nog op voor $300 miljoen. Ook sloten ze eerder dit jaar tal van samenwerkingen met banken, betaalbedrijven en andere financiële instellingen. Ze slaan met hun whitelabel product als het ware de brug tussen de traditionele wereld en die van Bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNYDIG