Bitcoin voor eerst in twee maanden weer boven de $25.000

Bitcoin is voor het eerst sinds 13 juni weer boven de $25.000 uitgestegen. Het is alweer twee maanden geleden dat de koers van bitcoin na het nieuws over het Celsius-fiasco keihard omlaag schoot.

Bitcoin koers

Kort nadat de prijs deze psychologische grens bereikte, daalde het weer. Momenteel schommelt bitcoin rond de $24.900.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nadat de koers in enkele maanden meer dan 50% van haar waarde verloor, is de prijs nu dus weer opgekrabbeld van $17.600 tot ongeveer $25.000. Dat is een stijging van 42%.

Bitcoin voor eerst in twee maanden weer boven de $25.000

De stijging van bitcoin heeft te maken met enkele factoren: de leverage-liquidatie-events met Luna, 3AC en Celsius lijken achter de rug, terwijl de markt ook minder heftig reageert op inflatiecijfers en nieuwe rentetarieven.

Bitcoin en nagenoeg alle andere activaklassen zijn in de laatste maanden hard getroffen door stijgende inflatie en een mogelijke dreigende wereldwijde recessie.

De Fed heeft op haar beurt de rente verhoogd. Hierdoor wil men doorgaans liever dollars aanhouden in plaats van risicovolle(re) investeringen. Deze verkoopdruk lijkt min of meer uit de lucht.

Bitcoin staat nog steeds 64% onder de recordprijs van november 2021. Deze staat net iets boven de $ 69.000.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs