Bitcoin voor het eerst in 50 dagen richting $70.000

1470 totale weergaven
Bitcoin volgt de voorspelde route: Tijd om in te stappen?

Bitcoin is voor het eerst in 50 dagen weer richting de 70.000 dollar aan het koersen. Kunnen we binnenkort een nieuwe all-time high verwachten van de digitale munt? Er staan in ieder geval weer voldoende interessante macro-economische ontwikkelingen op de agenda voor de komende weken.

All-time high voor bitcoin?

Of bitcoin binnenkort een nieuwe all-time high kan maken hangt mogelijk af van de verdere ontwikkeling van het macro-economische plaatje in met name de Verenigde Staten.

Hoewel Markus Thielen van 10x Research op basis van de geschiedenis van bitcoin in de zomermaanden een zijwaartse koersperiode voorspelt, kunnen de macro-economische datapunten van de komende weken weleens meer brengen.

“Hoewel wij uiteindelijk een uitbraak verwachten, heeft bitcoin waarschijnlijk meer macro-hulp nodig in de vorm van extra renteverlagingen van de Fed of lagere inflatiedata.

Handelaren moeten gefocust zijn als bitcoin naar de top van zijn koersrange beweegt. De FOMC meeting (rentevergadering) van 31 juli en het inflatierapport van 14 augusten worden cruciaal”, aldus Thielen.

Strategic Bitcoin Reserve

Dit weekend kunnen we in ieder geval als een overwinning beschouwen voor bitcoin. Donald Trump, de favoriet voor de Amerikaanse verkiezingen van november, kondigde een Strategic Bitcoin Reserve aan.

Op dit moment betekent die Strategic Bitcoin Reserve dat Amerika de ongeveer 200.000 bitcoin die het in het verleden in beslag nam niet zal verkopen.

Opvallend genoeg deed die uitspraak niet veel met de bitcoin koers. In eerste instantie vond er niet eens echt een stijging plaats.

Op het moment van schrijven staat bitcoin wel weer een stuk hoger. Over de afgelopen 24 uur steeg de bitcoin koers met 3,15% naar de huidige 69.480 dollar.

Daarmee handelt bitcoin weer rond de all-time high van 2021, die tot op heden een behoorlijk sterke weerstand bleek. De komende dagen tot weken moeten uitwijzen of de bulls voldoende kracht hebben om bitcoin naar nieuwe koersrecords te stuwen.

De eerste signalen zijn goed, maar we hebben de afgelopen maanden vaker rond dit niveau gebivakkeerd met de bitcoin koers.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....