Bitcoin walletmaker haalt $100 miljoen op bij Tesla-investeerder

Bitcoin walletmaker haalt $100 miljoen op bij Tesla-investeerder

Baillie Gifford, een vroege investeerder in Tesla, steekt 100 miljoen dollar aan durfgeld in Blockchain.com. Dat is een bekende walletmaker en exchange in de industrie.

De 110 jaar oude vermogensbeheerder is gevestigd in Edinburgh, Schotland. De afgelopen decennia waren zij een vroege investeerder in klinkende namen zoals Tesla, Google, Amazon en Airbnb.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin walletmaker ontvangt $100 miljoen

CEO Peter Smith van Blockchain.com maakt de investering in een blogpost bekend. Het is de grootste investering uit de geschiedenis van het bitcoin bedrijf. Volgens Smith is het een signaal dat het institutionele geld graag kapitaal alloceren in de bitcoin industrie.

Critici, ook in Nederland, wijzen er bij een duikeling van de prijs graag op dat bitcoin niets meer is dan speculatie of populairder gezegd: 'een bubbel'.

Bitcoin is volatiel, daar is geen discussie over. De beursgang van Coinbase heeft de cryptomunt een prijs van $64.895 doen aantikken. Om slechts vier dagen daarna ruim $10.000 te dalen.

Tegelijkertijd is er veel nieuws dat de industrie een zetje in de rug geeft. Nog deze week is bekend geworden dat WeWork bitcoin als een betaalmiddel accepteert.

Groei, groei, groei

CEO Peter Smith van Blockchain.com zegt in de blogpost:

'We zijn verheugd dat we hen als investeerder mogen verwelkomen. We zien dit als een bevestiging dat we op de goede weg zitten met onze onderneming'.

Hij wijdt niet uit waar hij het geld voor gaat gebruiken, maar Blockchain.com wil snel groeien. Baillie Clifford participeerde ook in de financieringsronde waar de onderneming 300 miljoen dollar ophaalde. De bedrijfswaarde is toen geschat op ruim 5 miljard dollar.

De naam Blockchain.com zorgt binnen de bitcoin community ook voor gefronste wenkbrauwen. Ze zijn één van de weinige wallets die Segregated Witness (SegWit) transacties op het bitcoin netwerk nog niet ondersteunen.

Bitcoin Nieuws app

Volg het laatste Bitcoin Nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin wallet

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties