Bitcoin bedrijf Blockchain.com haalt $300 miljoen op en is $5,2 miljard waard

Durfinvesteerders weten de bitcoin bedrijven goed te vinden. Het is nu Blockchain.com die maar liefst 300 miljoen dollar (253,6 miljoen euro) ophaalt in de markt. De bedrijfswaarde is tijdens deze financieringsronde C geschat op 5,2 miljard dollar (4,39 miljard euro), aldus het persbericht woensdag.

Blockchain.com haalt vers geld op: $300 miljoen

Blockchain.com, gevestigd in Luxemburg, is een aanbieder van een bitcoin wallet, exchange én explorer, een soort browser om transacties op de bitcoin blockchain te verkennen. Maar ze bieden meer: je kunt als particulier of bedrijf ook je Bitcoin bij ze stallen en je ontvangt daarvoor een (jaarlijkse) rente.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Of je kunt een lening in synthetische dollars (USD-D) aanvragen als je bitcoin stalt als onderpand.

De nieuwe kapitaalinjectie volgt op een eerdere ronde, die vorige maand plaatsvond en al 120 miljoen dollar (101,4 miljoen euro) in het laatje bracht. Dat omschreef de firma als een strategische financieringsronde. Toen was de bedrijfswaarde nog 3 miljard dollar.

Waar gaan ze het geld voor gebruiken? Het uitbreiden van het team en een nieuwe waaier aan producten en diensten. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor zakelijke klanten zoals fondsen, family offices en wellicht ook institutionele beleggers.

Qua handelsvolume is Blockchain.com met 38 miljoen dollar per etmaal een relatief kleine speler. CEO Peter Smith hint in het persbericht op toekomstige overnames 'omdat de markt in een consolidatiefase' zit.

Recent hebben ze Jim Messina aangenomen, ooit nog operationele chef bij Barack Obama. Messina is goed ingevoerd in de Amerikaanse politiek en het lobbycircuit.

SegWit

Binnen de bitcoin community is er wrevel om Blockchain.com, omdat het bedrijf Segregated Witness (SegWit) transacties op het bitcoin netwerk nog niet ondersteund.

Via SegWit wordt de grootte van de transactie met de helft verkleind en daarmee ook de kosten van de eindgebruiker (afhankelijk van drukte op het netwerk). Het is een feature die al sinds medio 2017 bestaat, maar Blockchain.com heeft het anno 2021 nog niet geïntegreerd.

Dit zei de CEO Peter Smith ruim 14 maanden geleden na een opmerking van Adam Back.

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...