De guppy indicator kleurt groen, bullish voor bitcoin?

De bitcoin prijs is boven de $25.000 geraakt, maar is wederom afgewezen. Op de maandgrafiek is goed te zien hoe de koers is gestegen maar bitcoin moeite heeft de weerstandszone bij $25.000 definitief achter zich te laten.

bitcoin maandgrafiek, bron: Coingecko
bitcoin maandgrafiek, bron: Coingecko

Guppy kleurt groen

De Guppy Multiple Moving Average (GMMA) is een indicator die twee typen voortschrijdende gemiddelden (MA's) combineert. Het gebruikt hiervoor historische prijsgegevens. Voor het eerst dit jaar schiet de indicator de groene regionen in.

De technische analyse-tool is ontwikkeld door de Australische trader Daryl Guppy. Het laat zien wat de sterkte en het momentum van de huidige trend is. Als er een kruising van de indicator-lijnen te zien is, is dit vaak een bevestiging van een nieuwe trend.

Een bullish cross vindt plaats als de 'groene band' (die de voortschrijdende gemiddelden op de korte termijn vertegenwoordigt) de 'rode band' (van de voortschrijdende gemiddelden op de lange termijn) doorkruist.

Diverse de lange termijn on-chainsignalen kleuren ook groen, zoals de Puell Multiple die laat zien dat miningbedrijven minder bitcoin inwisselen en ook de Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) raakt uit de capitulatiestand. Het wil niet direct zeggen dat de prijs op de korte termijn gaat stijgen, voorlopig heeft deze moeite met de $25.000 weerstand.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...