Deze indicator staat niet meer in de capitulatiestand, bullish voor bitcoin?

Bitcoin schommelt de laatste 24 uur boven de $23.000 en we bespreken enkele gezichtspunten van analisten. De Nederlandse handelaar en analist Michaël van de Poppe ziet op basis van technische analyse dat de koers de $23.300 moet breken voor een nieuwe swing naar boven, waarbij $22.600 als een belangrijke bodem geldt.

In een eerdere tweet noemt Van de Poppe een vergelijkbaar niveau van $23.200 als de te nemen horde voor hogere niveaus.

En deze analist sluit zich daar grotendeels bij aan.

NUPL: 0.14

On-chainindicatoren kunnen helpen om uit te zoomen uit de daggrafiek en de langere timeframes in ogenschouw te nemen. Een van de indicatoren die iets kan zeggen of de markt op winst of verlies staat, is de Net Unrealized Profit/Loss (NUPL).

Deze metric is vrij simpel te berekenen: je trekt de gerealiseerde cap af van de market cap, het resultaat deel je vervolgens weer door de market cap. De realized cap is het totaal van de laatst bekende waarde van elk beetje bitcoin op de blockchain. De market cap is de gedolven hoeveelheid btc vermenigvuldigd met de marktprijs.

bron: Glassnode
bron: Glassnode

Uit deze rekensom komt het getal 0.14, waarmee deze metric uit de capitulatiezone klimt en in de zone 'hope/fear' bivakkeert, zoals Philip Swift in zijn tweet opmerkt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...