Deze indicator schiet naar hoogste punt in 14 maanden

Een populaire indicator bereikt het hoogste punt in 14 maanden! Het gaat om de Bitcoin Puell Multiple, en om precies te zijn het 7-daagse voortschrijdend gemiddelde (MA) hiervan.

Positieve indicator

De “Puell Multiple” is een indicator die de verhouding meet tussen de dagelijkse inkomsten van miners en het 365-daagse voortschrijdende gemiddelde van dezelfde data. Het is gemeten in Amerikaanse dollars.

Een minder verdient momenteel 6,25 BTC per block plus de som van de transactiekosten van de betalingen ín dit block. Dit kun je vervolgens voor ieder block uitschrijven als een dollarwaarde. Hier kun je dan weer voortschrijdende gemiddeldes van berekenen.

Als de waarde van de Puell-inducator groter is dan 1, betekent dit dat de mijnwerkers op dit moment meer verdienen dan het gemiddelde van het afgelopen jaar. Als de indicator zeer hoge waarden aangeeft, maken de miners aanzienlijke winsten.

Een analist van CryptoQuant merkt op dat het de eerste keer in 14 maanden is dat de indicator dermate hoog staat. Destijds stond de koers van bitcoin nog op ongeveer $48.000.

Deze indicator schiet naar hoogste punt in 14 maanden

Zoals je in bovenstaande grafiek kunt zien, stond de 7-daagse MA Bitcoin Puell Multiple het afgelopen jaar telkens onder de 1. Met de prijsstijging van bijna 50% in de laatste maanden, stijgt ook de indicator weer richting de 1. En nu dus zelfs tot boven deze waarde.

Als je iets verder uitzoomt, zie je dat het doorbreken van de 1-waarde, doorgaans de start van een langere prijsstijging aankondigt. Of: een beginnende bullmarkt.

Onderstaande grafiek laat dit goed zien: elke keer als de waarde langere tijd onder de 1 stond, daalde ook de prijs van bitcoin. Maar goed.. dit blijft koffiedikkijken.

Deze indicator schiet naar hoogste punt in 14 maanden

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndicator

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...