Bitcoin weer boven de 23.000 dollar, gaan de bulls met overtuiging het weekend in?

Bitcoin begon vanaf de 23.570 dollar aan een versie daling die de beren hun gewenste momentum gaf. Nadat bitcoin ook de steun rond de 23.000 dollar prijs moest geven leek een nieuwe neerwaartse trend geboren. Uiteindelijk duurde het tot de 22.400 dollar voordat de bulls waker werden om het gevecht met de beren aan te gaan.

Bulls worden wakker

Op het moment van schrijven lijkt er zelfs weer sprake van een opleiding en zijn de bulls erop gebrand om dit weekend goed te laten beginnen voor bitcoin. We handelen momenteel op 23.170 dollar, waarmee bitcoin een plus schrijft van 0,27 procent voor de afgelopen 24 uur, maar een plus van 0,36 procent voor het afgelopen uur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee lijkt bitcoin in ieder geval momentum op te bouwen om iets moois neer te zetten. Al moeten we daarbij vermelden dat alles onder de 24.200 dollar niet heel interessant is voor de bulls.

Bitcoin weer boven de 23.000 dollar, gaan de bulls met overtuiging het weekend in?

Pas als we dat niveau weten te doorbreken kunnen er leuke dingen gebeuren. Dat is namelijk het niveau waar we de afgelopen periode vaker op zijn stukgelopen en waar de beren lieten zien onze favoriete bulls de baas te zijn. Op de uurgrafiek lijken we met deze kleine opleving in ieder geval weer de 100-SMA als steunlijn te kunnen aanmerken.

Verliezen op komst?

Als bitcoin er niet in slaagt om de komende uren boven de 23.000 dollar te blijven en deze weerstandszone in een steungebied om te toveren, dan lijkt het een lastig verhaal te worden voor dit weekend. De volumes gaan in het weekend altijd omlaag en daarmee de liquiditeit.

Wat betekent dat relatief kleine bedragen voor enorme koersactie kunnen zorgen in het weekend. Vanuit dat opzicht is het ook belangrijk dat de bulls met overtuiging het weekend ingaan, in ieder geval als je erop hoopt dat bitcoin blijft stijgen.

Als we de 23.000 dollar verliezen, dan vinden we de eerste steun bij de 22.800 dollar. De volgende grote steun komen we daarna pas tegen op de 22.400 dollar in de uurgrafiek. Als de bulls dan nog meer momentum verliezen ten opzichte van de bears, dan komen we waarschijnlijk bij de 21.200 dollar terecht.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....