Spaans wetsvoorstel: Geef je Bitcoin transacties en bezittingen duidelijk op

Spanjaarden moeten straks veel meer informatie delen over hun bitcoin (BTC) investeringen. Althans, dat is de bedoeling van een nieuw wetsvoorstel. Het is nog even wachten op toestemming van het Spaanse parlement, maar als het aan de regelmakers ligt komen er strengere en meer regels rondom bitcoin. Dat meldt Cointelegraph.

Kleine transactie melden

Het officiële doel van het wetsvoorstel is het afkappen van transacties waar bijvoorbeeld belasting mee wordt ontdoken. En daarbij hoort een opmerkelijke stap: altijd netjes je bitcoin bezittingen opgeven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Spaanse ministers zijn al akkoord over het wetsvoorstel.

Regels

Overal ter wereld proberen landen bitcoin in een keurslijf te drukken. Met name de bitcoin industrie verschilt daarom flink per land. Binnen het protocol hebben de ministers van Spanje weinig tot niets te vertellen.

Bitcoiners in en uit Spanje moeten straks aan extra regels voldoen. Spanjaarden moeten het gebruik van bitcoin aangeven, zelfs als het bezittingen zijn die buiten Spanje liggen.

Naast controle op het gebruik van bitcoin komt het wetsvoorstel ook met andere maatregelen. Bedrijven mogen nog maar cash betalingen van slechts 1.000 euro ontvangen, die limiet is momenteel nog 2.500 euro.

Kortom: ook in Spanje kun je straks nog minder kopen met je contant geld. Wil je een groter bedrag afrekenen? Dan moet dat digitaal.

En digitale betalingen gaan hand in hand met surveillance en controle van de overheid en banken. Een zorgwekkende ontwikkeling.

Bitcoin in Spanje

Twee bedrijven in Spanje hopen dat de politici in het land met een open blik naar bitcoin gaan kijken. Tutellus en Blockchain Observatory doneren als kickstart voor hun actie een leuke campagne: Spaanse parlementsleden krijgen gratis bitcoin toegestuurd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...