Bitcoin whale aangeklaagd wegens belastingontduiking

Michael Saylor en zijn bedrijf MicroStrategy krijgen te maken met een aantal rechtszaken. Procureur-generaal Karl A. Racine laat weten dat Saylor en zijn bedrijf worden verdacht van belastingontduiking.

Binnen 2 jaar tijd verzamelde het bedrijf in totaal ruim 129.000 bitcoin(!). Het is nog onduidelijk wat deze aanklacht precies voor gevolgen heeft voor MicroStrategy en de bitcoinmiljarden. Het is in ieder geval een onrustige tijd. MicroStrategy en Saylor zijn all-in op bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Racine gaat het om een belastingschuld van honderden miljoenen dollars. De link met bitcoin is in dit verhaal relatief makkelijk gelegd: MicroStartegy is een van de grootste bitcoin whales.

Racine waarschuwt in een reeks aan tweets ook andere mogelijke belastingontduikers.

Michael Saylor en bitcoin

MicroStrategy was een relatief onbekend softwarebedrijf. Het bedrijf startte in 1989 en kon nooit in de buurt komen van de echt grote techgiganten. Onder leiding van Michael Saylor maakte het bedrijf in 2020 een enorme ommezwaai: bitcoin moest en zou de standaard worden.

Saylor stopte recentelijk overigens ook als CEO van 'zijn' MicroStrategy. Naar eigen zeggen om zich nog meer te kunnen focussen op bitcoin.

Het lijkt er voorlopig niet op dat dit iets te maken heeft met de recente stap naar bitcoin. Wel zal het zorgen voor onrust binnen het bedrijf.

Tegelijkertijd was Saylor voor zijn bitcoinavontuur al een miljardair. Het zal een (lange) strijd worden tussen advocaten en juristen van beide kanten.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...