MicroStrategy verzamelde 129.000 bitcoin in 2 jaar

Twee jaar geleden kocht MicroStrategy haar allereerste bitcoin. De rest is geschiedenis, zou je bijna zeggen.

Eerste bitcoinaankoop

Het begon allemaal op 11 augustus 2020 met een aankoop van $250 miljoen. Kort daarvoor maakte het business intelligence bedrijf al wel bekend dat het een nieuwe strategie onderzocht voor haar kasreserves. Toen noemde het goud en zilver ook nog als opties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de investering van $250 miljoen kocht het bedrijf van Michael Saylor maar liefst 21.454 BTC op. Een snelle berekening laat zien dat de gemiddelde aankoopprijs ongeveer $11.652 was.

In de twee jaren daarna heeft MicroStrategy er nog eens ruim 100.000 BTC bij gekocht en heeft CEO Saylor zich ontpopt als een echte bitcoindominee. Hij gaf zijn rol als CEO zelfs op, om meer aan bitcoin te kunnen werken. Momenteel is hij nog wel de Chairman of the Board of Directors van het bedrijf.

In 2013 was de CEO van MicroStrategy nog totaal niet overtuigd van bitcoin. In een tweet gaf Michael Saylor zelfs aan dat 'de dagen van bitcoin waren geteld', net als online gokken.

De bitcoinkoers lag destijds rond de $690. Terwijl de prijs in november, een maand daarvoor, nog voor het eerst boven de duizend dollar kwam. Kortom: het was mogelijk een reactie op de prijsdalingen.

Het beursgenoteerde bedrijf heeft om precies te zijn nu 129.699 in kas. Dit is 0,618% van álle bitcoin die er is. De waarde van de bag betreft $3,1 miljard. Ook zijn ze leningen aangegaan, hebben ze senior notes uitgeschreven en zelfs bitcoin als onderpand ingelegd om nóg meer bitcoin te kunnen aanschaffen.

Er komt geen einde aan de koopdrift, getuige een brief aan aandeelhouders van enkele maanden geleden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy