Michael Saylor stopt als CEO van MicroStrategy, maar blijft aan boord in belangrijke functie

Michael Saylor legt functie als CEO van MicroStrategy naast zich neer. Vanaf de oprichting van MicroStrategy in 1989 stond Saylor aan het roer als Chief Executive Office en Chairman of the Board.

Onder zijn leiderschap is het bedrijf uitgegroeid tot een beursgenoteerde partij op het gebied van business intelligence en natuurlijk het eerste beursgenoteerde bedrijf dat overging op een bitcoin standaard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Focus op bitcoin

Nu is het moment daar dat de 57-jarige Saylor zijn functie als CEO naast zich neerlegt om zich volledig te focussen op bitcoin als bestuurder van het bedrijf. Wat overigens niet betekent dat hij klaar is bij MicroStrategy, Saylor blijft namelijk aan als Chairman of the Board of Directors en Executive Officer van het bedrijf.

In zijn nieuwe functie zal Saylor zich met name richten op innovatie en de lange-termijn strategie van MicroStrategy, terwijl hij als hoofd van het investeerderscommissie ook bovenop de bitcoin-strategie van het bedrijf blijft zitten.

"Ik geloof dat het opsplitsen van de rollen van Chairman en CEO ons beter in staat stelt om onze twee strategische doelen te behalen, namelijk het aankopen van bitcoin en het laten groeien van onze software-business [...] ik kan me op deze manier meer focussen op de bitcoin-strategie van het bedrijf", aldus Saylor.

Saylor laat meteen van zich horen

Enkele uren na de aankondiging is Saylor alweer op Twitter te vinden met een interessante set grafieken uit de presentatie van de kwartaalcijfers. Hierin is te zien hoe het aandeel MicroStrategy sinds de adoptie van de bitcoin-standaard beter heeft gepresteerde dan alle grote techbedrijven van de wereld.

Sinds augustus 2020 heeft het aandeel van MicroStrategy een koerswinst van 123 procent geboekt. Bitcoin zelf heeft in die periode een koerswinst van 94 procent neergezet, de S&P 500 een koerswinst van 23 procent en de Nasdaq een koerswinst van 13 procent.

Ook in vergelijking met individuele grootheden als Google (54 procent), Apple (43 procent) en MicroSoft (34 procent), heeft MicroStrategy het over deze periode beter gedaan. Ondanks alle kritiek op Michael Saylor en de enorme dalingen van de bitcoin koers, heeft het aandeel toch een bovengemiddelde koerswinst weten te behalen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....