Whale verplaatst $50 miljoen op blockchain, Bitcoin koers naar $10.500?

868 totale weergaven

Afgelopen nacht heeft iemand maar liefst 4.554 Bitcoin (BTC) op de blockchain verplaatst. Tegen de huidige koers gaat het om een bedrag van ruim 50 miljoen dollar. De transactiekosten? 22 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Whale verplaatst 4.554 Bitcoin

De transactie is opgepikt door het Twitter account Whale Alert, een botservice die melding maakt van transacties van opmerkelijke grootte.

Iemand die minstens 1.000 Bitcoin is te kenmerken als een (mini) whale. In de industrie zijn ook de nodige entiteiten actief met minstens 10.000 BTC op één adres.

In dit geval bestaat het verzendadres sinds 6 februari 2020 en heeft sindsdien 160 transacties verstuurd en ontvangen op het adres.

Volgens de laatste inzichten heeft de whale de 4.554 BTC gestuurd naar een wallet in beheer bij Binance. één van de grootste beurzen wereldwijd.

Wat betekent dit? Maakt diegene zich op voor een verkoop van deze BTC? Het verzendadres is in ieder geval gerelateerd aan een adres wat in handen is van een exchange, broker of custodian.

Het blijft bij speculatie wat deze transactie voor de koers gaat betekenen.

Whale verplaatst $50 miljoen op blockchain, Bitcoin koers naar $10.500?

Analisten

De transactie is in zoverre opmerkelijk omdat de koers van Bitcoin de afgelopen week ruim 3% heeft ingeleverd. Volgens sommige analisten is er sprake van een gezonde correctie.

De Nederlander Michaël van de Poppe verwacht dat de koers onder de $11.000 raakt voordat er een consolidatiefase optreedt.

Een andere analist, ook wel bekend als Flood, vermoedt dat de volgende supportzone bij $10.500 ligt zodra $11.000 breekt.

Josh Rager gaat een stapje verder. Hij verwacht dat de koers onder de $10.000 schiet, maar dat is volgens hem geen reden voor paniek. Bitcoin is een volatiel beestje, een asset die tussentijds wel eens 30% in waarde zakt.

Fear & Greed Index

Kijken we naar Fear & Greed index van Alternative.me, dan is het sentiment sinds 24 juli veranderd van ‘angst’ naar ‘hebzucht’.

Het is een samengestelde index om het marktsentiment te ‘meten’. De index neemt de volgende variabelen mee: koersschommelingen (volatiliteit), handelsvolume, marktdominantie bitcoin en marktsentiment (Google Trends, sociale media, onderzoeken).

Maar sinds vorige week is er sprake van ‘extreme’ hebzucht. Als de meter te ver doorslaat is dat ook geen gezond signaal. Kopers raken overmoedig en dat vraagt dan om een tussentijdse correctie van de markt.

We zien de score dan ook weer onder de ’80’ noteren. Maar we zien – kijkend naar de afgelopen 12 maanden – dat historisch gezien het nog steeds om een hoge waarde gaat.

Whale verplaatst $50 miljoen op blockchain, Bitcoin koers naar $10.500?

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoerswhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...