Bitcoin whale brengt 32.000 bitcoin uit december 2018 in beweging

Bitcoin whale

Op dinsdag heeft een enorme whale 32.000 bitcoin in beweging gebracht die sinds december 2018 op hetzelfde adres stonden en in een zogenaamde 'winterslaap' zaten. De grote vraag is natuurlijk of deze transactie van ruim 600 miljoen dollar een verkoop betreft.

Whalemap is optimistisch

Over het algemeen zijn dergelijke transacties geen goed teken in een bearmarkt. De kans is groot dat de whale in kwestie op 18 oktober capituleerde en besloot om zijn bitcoin van de hand te doen voor ongeveer 19.000 dollar per stuk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee heeft hij nog altijd een grote winst geboekt ten opzichte van de koers van december 2018, destijds bereikte bitcoin immers de bodem tijdens de afgelopen bearmarkt. Op dat moment was de bitcoin koers namelijk 3.900 dollar, wat betekent dat de whale in kwestie 'slechts' 124 miljoen dollar betaalde voor de bitcoin.

Whalemap heeft echter een andere lezing voor de transactie. "Transacties als deze zijn vaak Over The Counter (OTC) deals, wat betekent dat er een koper is gevonden die in één klap de 32.000 bitcoin wilde overnemen", zo schrijft het on-chain analyseplatform op Twitter.

Whales accumuleerden in 2018 veel bitcoin

"Veel mensen weten dit niet, maar er werd in 2018 veel bitcoin gekocht door whales op ongeveer dezelfde koers als de transactie van 32.000 bitcoin", zo schrijft Whalemap verder. Hiermee wil het analyseplatform zeggen dat er rond de koers van 3.900 dollar een enorm sterke support ligt.

Niet dat we daar nu meteen heel vrolijk van worden, want om die support te bereiken moet de koers vanaf hier nog enorm dalen. Laten we dan ook hopen dat het voor deze whales niet nodig wordt om die koersgrens daadwerkelijk te verdedigen.

Bitcoin whale brengt 32.000 bitcoin uit december 2018 in beweging

Volgens Whalemap zijn er op dit koersniveau nog ongeveer 337.000 bitcoin gekocht door whales die nog altijd op hetzelfde adres staan. Tot nu toe weet bitcoin zich echter behoorlijk sterk te houden rond de 19.000 dollar en lijkt het er niet op dat deze whales de koers van 3.900 dollar ooit moeten verdedigen, maar je weet het nooit.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....