Bitcoin whale verkocht 3.000 BTC en koopt goedkoper terug

Een onbekende whale verkocht bitcoin (BTC) op een hoge prijs en is nu langzaam weer aan het inkopen. Terwijl we nog steeds bijkomen van de enorme crash die bitcoin deze week doormaakt is een mysterieuze whale begonnen met het goedkoper terugkopen van zijn bitcoin.

Verdeeld over drie aankopen wist hij of zij in totaal 3.521 bitcoin te bemachtigen op 15, 18 en 19 mei. De eerste aankoop op 15 mei ging om 753 bitcoin en de daaropvolgende aankopen van 965 en 1.803 bitcoin werden gemaakt tijdens de crash.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In korte tijd grote winst voor mysterieuze whale

De gemiddelde bitcoin koersen voor de drie aankopen waren $50.050, $44.782 en $41.897 per bitcoin. Interessant is dat dezelfde whale bijna 3.000 bitcoin verkocht op 9 mei tegen een koers van $58.503, waarmee hij dus een aardige winst in bitcoin wist te realiseren.

Dezelfde whale verkocht in januari bijna 12.000 bitcoin voor een koers van tussen de $35.000 en $40.000, waarna hij zich later weer opnieuw inkocht.

Het is interessant om de grote vissen in de gaten te houden, omdat ze de potentie hebben om de markt te beïnvloeden. Hoewel de invloed van whales steeds minder wordt, blijven het interessante statistieken.

Wat kunnen we op de korte termijn van de koers verwachten?

Als we het gedrag van de whale in kwestie moeten zien als een indicatie voor de toekomstige bitcoin koers, dan kunnen we mooie dingen verwachten. Nadat de koers op woensdag kort onder de $30.000 schoot zijn we inmiddels weer redelijk hersteld.

Hoewel bitcoin nog altijd meer dan 35 procent verwijderd is van de piek van boven de $64.000 per bitcoin lijkt de paniek weer enigszins uit de markt.

Grote correcties horen er helaas bij in een markt die op geen enkele manier gestuurd en opgevangen kan worden door toezichthouders. Bitcoin is misschien wel de enige pure vrije markt die er bestaat en dat voelen we zowel in opwaartse als neerwaartse bewegingen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
datawhale

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....