Chinese Bitcoin miner investeert $25 miljoen en breidt uit in Texas

Een Chinese bitcoin miner heeft haar pijlen gericht op de Verenigde Staten. BIT Limited is een samenwerking aangegaan met Dory Creek LLC. Dit is een dochteronderneming van Bitdeer, en samen investeren ze in een datacenter in Texas, waar ze bitcoin gaan minen.

Bitcoin mining in VS

Het Chinese bedrijf stopt samen met de Amerikaanse partner $25 miljoen in de mining farm, die nog gebouwd moet worden. Naar verluidt krijgt de faciliteit een totaal vermogen van 57,2 megawatt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De claim is dat ze op deze locatie met 85% groene stroom te werk kunnen gaan. Naarmate de industrie daar groeit, verwachten ze dat dit percentage nog verder gaat oplopen.

Momenteel vindt het grootste deel van de bitcoin mining van BIT Mining nog plaats in de Chinese provincie Sichuan. Deze plek is beroemd en berucht vanwege de lage stroomkosten, afkomstig van waterkrachtcentrales.

De verhuizing om de mining activiteiten naar Texas maakt deel uit van de doelstelling van BIT Limited om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Volgens een verklaring beweert het bedrijf dat ze dan 98% van zijn stroomcapaciteit zou worden opgewekt uit groene bronnen.

Het lijkt op het eerste gezicht een opmerkelijk argument: energie uit waterkrachtcentrales is al 100% groen, zoals BIT Mining zelf ook aangeeft. De locatie in Texas brengt dit gemiddelde omlaag.

Marc van der Chijs beschreef in de nieuwste aflevering van Hup Bitcoin de trend van verhuizende miners úit China ook al. Hij gaf echter het politieke landschap en zekerheid voor de bedrijfsvoering als argument.

Mining in de wereld

Volgens Cambridge University vindt bijna twee-derde van de Bitcoin mining in de hele wereld plaats in China. Er zijn ook andere onderzoeken die een percentage van 50% noemen. Hoe dan ook: de trend van de laatste jaren is dat er meer rekenkracht vanuit niet-Chinese regio’s komt.

BIT Mining is overigens niet het eerste bedrijf dat zich richt op Texas. In maart van dit jaar kocht het Britse Argo Blockchain een stuk land in de staat om ook een farm te openen.

Het Amerikaanse bedrijf Riot Blockchain investeerde vorig jaar ook al $650 miljoen in mining in deze regio, en ook Layer1 (met investeringen van Peter Thiel) heeft zich hier gevestigd.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
Chinamining