Bitcoin whale maakt transactie van $1,5 miljard

Bitcoin whale maakt transactie van $1,5 miljard

Een onbekende bitcoin whale stuurde ruim 9.000 BTC in één transactie.

Voor een transactie met bitcoin maakt de waarde niet uit. Je kunt 1 bitcoin versturen, 0,0001 bitcoin of nog kleinere aantallen. Deze transactie ter waarde van ruim $1,5 miljard kostte de verzender wel ruim $29. Je kunt extra betalen om je transactie aantrekkelijker te maken voor miners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin whale maakt transactie van $1,5 miljard

Alle transactie op het netwerk van bitcoin zijn openbaar. Dat is nodig om het systeem eerlijk te houden, zo kan men elkaar controleren. Dat betekent ook dat er elke dag opmerkelijke transacties en datapunten voorbij komen.

Het protocol van bitcoin vraagt niet om identificatie. Het enige wat je nodig hebt zijn de private keys. Heb je toegang tot bitcoin? Dan kun je het versturen.

Grote adressen van cryptobeurzen zijn vaak wel bekend. Sterker nog: er is een nieuwe trend gaande in de markt. Door de recente onrust proberen beurzen vertrouwen terug te vinden. Een van die manieren is proof of reserves. Analisten van het netwerk kunnen vervolgens de adressen van beurzen extra in de gaten houden.

De details van deze grote transactie vind je hier.

Lees meer over:
Bitcoin Opmerkelijk

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties