Bitcoin whale maakt transactie van $1,5 miljard

Een onbekende bitcoin whale stuurde ruim 9.000 BTC in één transactie.

Voor een transactie met bitcoin maakt de waarde niet uit. Je kunt 1 bitcoin versturen, 0,0001 bitcoin of nog kleinere aantallen. Deze transactie ter waarde van ruim $1,5 miljard kostte de verzender wel ruim $29. Je kunt extra betalen om je transactie aantrekkelijker te maken voor miners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin whale maakt transactie van $1,5 miljard

Alle transactie op het netwerk van bitcoin zijn openbaar. Dat is nodig om het systeem eerlijk te houden, zo kan men elkaar controleren. Dat betekent ook dat er elke dag opmerkelijke transacties en datapunten voorbij komen.

Het protocol van bitcoin vraagt niet om identificatie. Het enige wat je nodig hebt zijn de private keys. Heb je toegang tot bitcoin? Dan kun je het versturen.

Grote adressen van cryptobeurzen zijn vaak wel bekend. Sterker nog: er is een nieuwe trend gaande in de markt. Door de recente onrust proberen beurzen vertrouwen terug te vinden. Een van die manieren is proof of reserves. Analisten van het netwerk kunnen vervolgens de adressen van beurzen extra in de gaten houden.

De details van deze grote transactie vind je hier.

Lees ook
Vrouw verduisterde 10 miljoen dollar die Crypto.com haar per ongeluk stuurde

 

Geschiedenis: niemand wilde 10.000 BTC kopen voor slechts $50

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...