Bitcoin whale veroorzaakt korte koersdaling van 8% op Bitstamp

De bitcoin koers is bezig met een flinke opmars. De prijs schoot boven de grens van $56.000 uit. Toch is niet iedereen zeker van zijn zaak. Een whale verkocht in één keer voor $40 miljoen aan BTC op Bitstamp.

De cryptobeurs zag daardoor plots een daling van 8% richting een prijs van $51.000. De koers herstelde daarna snel en de daling zette niet door naar andere cryptobeurzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de praktijk zorgde de verkoop er voor dat alle kooporders tot en met $51.000 werden gevuld. Blijkbaar vond de eigenaar van het geld het niet nodig om dit uit te smeren om zo meer dollars voor zijn of haar bitcoin te krijgen.

Bitcoin koers

Deze hele korte dip lijkt de prijs van bitcoin niet te deren. De koers staat op 18,819.46USD. Het ecosysteem is inmiddels wel zo ver een plotselinge daling op één beurs niet meteen zorgt voor een grote daling.

Miljoenen mensen, bedrijven en zelfs landen zijn allemaal op hun eigen manier bezig met BTC. Dat betekent verschillende belangen en inzichten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...