Bitcoin whale verstuurt $2 miljard voor minder dan één dollar

Maandagavond is er een flinke bitcoin (BTC) transactie verstuurd ter waarde van $2 miljard.

Ondanks dit gigantische bedrag, kostte deze betaling niet veel. De transactiekosten waren slechts 0,00001713 BTC, wat gelijk staat aan $0,78.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Enorme Bitcoin betaling 

Het is niet duidelijk waar deze grote transactie vandaan komt en of het afkomstig was van een persoon, beurs of andere entiteit. Het gebeurt wel vaker dat er grote transacties worden verstuurd.

In augustus 2020 is er bijvoorbeeld $1 miljard verstuurd tegen kosten van slechts $4.

Als je probeert om zo’n groot bedrag met fiatgeld te versturen, dan kun je op flinke vertraging rekenen. Het zal één tot vier dagen duren en de kosten kunnen oplopen van 1% tot wel 3%, zo schrijft Cointelegraph.

Dat zou bij de betaling van gisteren neerkomen op 20 tot 60 miljoen dollar. Ook zou je deze overboeking niet anoniem kunnen doen via banken of andere financiële diensten.

Deze Bitcoin betaling kostte slechts $0,78 en werd binnen enkele uren bevestigd in de blockchain. Het ging om een transactie met 44.598 BTC als input, en twee outputs.

Meer informatie over de betaling is af te lezen in de blockexplorers (of je eigen node).

Bitcoin whale verstuurt $2 miljard voor minder dan één dollar

Volgens BitInfoChart zijn de gemiddelde prijs van transactiekosten van de on-chain Bitcoin betalingen gelijk aan 0,000058 BTC ($2,67). Deze kosten zijn trouwens de afgelopen tijd opmerkelijk laag.

Dit lijkt te wijden aan een lager handelsvolume, adoptie van Lightning en vooral de implementatie van SegWit in de wallet van bij Blockchain.com.

Bitcoin whale verstuurt $2 miljard voor minder dan één dollar

Betalingen met Lightning kunnen nóg goedkoper zijn, tot in sommige gevallen zelfs gratis.

Echter is het nu (nog) niet mogelijk om zulke gigantische betalingen via de tweedelaagsoplossing.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!