Nieuwe Bitcoin whales pompen $100 miljard in de markt – Bull run op komst?

13832 totale weergaven
BTC whales

In 2024 hebben nieuwe Bitcoin whales ongeveer $100 miljard in de markt gestoken, volgens Julio Moreno, hoofd van onderzoek bij CryptoQuant. Deze grote toestroom van rijke individuen en institutionele beleggers toont een groeiend vertrouwen in de lange termijn potentie van Bitcoin. Dit jaar hebben deze nieuwe whales samen een enorm bedrag van $100 miljard in de Bitcoin markt gebracht. Hoe zal dit aanzienlijke bedrag dat de crypto markt beïnvloeden?

Bitcoin whales zorgen voor bullish situatie

Bitcoin whales zijn mensen of organisaties die veel BTC bezitten. Dit jaar is er een aanzienlijke toename van deze grote BTC-houders. Deze nieuwe categorie whales heeft sinds begin 2024 dagelijks $1 miljard toegevoegd aan hun wallets. Dit maakt deel uit van een grotere trend van het opkopen van Bitcoin door whales en vergroot hun invloed op de markt.

Volgens een analyse van Santiment leidt een toename in aankopen van Bitcoin whales normaal gesproken tot een uiteindelijke stijging in de Bitcoin koers. Dit geld kan vervolgens van Bitcoin weer naar andere altcoins vloeien.

In een X post op 31 mei maakte Ki Young Ju, oprichter van CryptoQuant, vergelijkingen met de marktactiviteit in 2020. Toen leidde een soortgelijke stijging in aankopen van whales tot een bull run die de prijs van Bitcoin in 2021 naar $69.000 bracht. De huidige situatie lijkt hierop, met veel activiteit op de blockchain en dagelijkse toevoegingen van $1 miljard aan nieuwe whale wallets.

Gevolgen van toename in BTC whales voor Bitcoin koers

Deze trend heeft meerdere gevolgen. Het toont ten eerste een verhoogde interesse en mogelijk optimisme onder (grote)beleggers. Ondanks de lage prijsvolatiliteit van Bitcoin kan de grote instroom van BTC door deze whales de basis leggen voor een nieuwe rally.

Analisten houden de weerstand van Bitcoin rond $72.000 nauwlettend in de gaten. Ze voorspellen dat als deze drempel wordt overschreden, nieuwe all-time highs rond $75.000 mogelijk zijn. Wel moet er dan meer volatilieit komen. Wellicht dat deze volatiliteit komt als er meer duidelijkheid is rondom de Amerikaanse verkiezingen of de definitieve goedkeuring van Ethereum ETFs.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin whales

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...