Bitcoin whales blijven kopen, ondanks kwakkelende koers

Bitcoin beweegt langzaam maar zeker in de richting van de 42.000 dollar na de korte opleving naar 48.000 dollar in de laatste weken. Hiermee lijken we nog altijd niet helemaal uit de zwakke koersfase te zijn, maar de whales trekken zich daar ogenschijnlijk weinig van aan.

Vooral op Bitfinex is dit cohort van bitcoiners zeer actief als het aankomt op het kopen van bitcoin tijdens de dips.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rode week van 10% voor bitcoin

Na de 43.000 dollar meerdere keren te testen lijken de bears het heft in handen te hebben genomen en raakte bitcoin met een koers van 42.131 dollar op Bitstamp de laagste koers sinds 23 maart van dit jaar.

De bulls die hoopten op een nieuwe opwaartse koersbeweging voelden de pijn, want tijdens deze mini-correctie werden er voor 200 miljoen dollar aan long-posities geliquideerd.

Ook de handelaren op Twitter zien het momenteel niet rooskleurig in voor de bitcoin koers. De populaire Nederlander Crypto Ed heeft zijn ogen momenteel gericht op een nieuwe test voor de 40.000 dollar, maar waarschuwt dat bitcoin in potentie nog verder kan zakken.

“Zolang we de 44.000 dollar niet weten te herpakken, of beter nog de 45-46.000 dollar, ben ik bang dat we klaar moeten zijn voor meer neerwaartse prijsactie, waarbij we tenminste de 40.000 dollar testen of misschien zelfs verder zagen”, zo waarschuwde Crypto Ed zijn volgers op Twitter.

De grafiek die hij daarbij publiceerde liet een steunpunt zien op 40.000 dollar en 37.500 dollar. Met name het lage volume in het weekend kan voor stevige koersbewegingen zorgen als kapitaalkrachtige bitcoiners besluiten te kopen of verkopen.

Bitfinex whales zijn nergens bang voor

Volgens de laatste data trekken de whales zich echter weinig aan van de kwakkelende bitcoin koers en zijn ze vooral op Bitfinex met grote volumes zwaar aan het inkopen. Tot dusver heeft dat echter nog weinig effect op de koers.

Op de lange termijn kan het echter voor een goede bodem zorgen, aangezien het vooral speculaten zijn die op dit moment hun bitcoin verkopen. Hodlers die voor de lange termijn bitcoin inkopen en het als hun spaarmiddel gebruiken, verkopen alleen als ze ergens geld voor nodig hebben.

Het wordt vooral interessant om te zien hoe bitcoin zich de komende weken zal manifesteren. Op dit moment ziet het er allemaal zwak uit, maar het sentiment en de koers kunnen in deze industrie nu eenmaal snel omdraaien.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....