Do Kwon koopt opnieuw $230 miljoen aan bitcoin

Do Kwon koopt opnieuw $230 miljoen aan bitcoin (BTC). De man achter altcoin Terra wil voor miljarden dollars aan BTC kopen om zijn stablecoin te dekken.

Terra is een stablecoin protocol en de bitcoin reserve die ze willen opbouwen is bedoeld voor TerraUSD (UST). De stichting achter dit protocol is Luna Foundation Guard (LFG), gereguleerd in Zuid-Korea. Medeoprichter Do Kwon heeft aangekondigd 10 miljard dollar aan bitcoin te willen kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De UST is een stablecoin die qua waarde gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Om die waarde te garanderen wil LFG naast andere stablecoins ook een grote spaarpot met BTC.

Het is een knap staaltje marketing voor het kleine netwerk van Terra. Maar buiten de mooie praatjes en het promoten van hun eigen token is er ook wel iets opmerkelijks aan de hand: Do Kwon en consorten blijven voorlopig gewoon bitcoin bijkopen.

Al die bitcoin moeten uiteindelijk leiden tot een reserve in bitcoin van zo'n $10 miljard. Volgens Do Kwon is bitcoin niet geschikt als betaalmiddel (niet gek voor iemand die een eigen netwerk opzet), maar wel uitermate geschikt als spaarmiddel.

Met TerraUSD is er voorlopig een nieuwe koper op de markt. Hoe het netwerk en de stablecoin precies in elkaar zitten is minder relevant voor de gemiddelde bitcoiner. Een belangrijk gegeven is in ieder geval wel dat er een grote nieuwe whale is gestart met het kopen van bitcoin.

Bitcoin als onderpand

Bitcoin wordt steeds vaker ingezet als onderpand. Niet alleen bij stabelcoins van UST.

Het beste voorbeeld daarvan is MicroStrategy. Het miljardenbedrijf heeft sinds 2020 meer dan 129.000 BTC (!!) gekocht. Dat doen ze met behulp van eigen cash, obligaties én leningen gedekt door bitcoin.

MicroStrategy heeft een lening afgesloten om voor $205 miljoen aan bitcoin extra te kopen. Die lening wordt ook weer gedekt door bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...