‘Bitcoin whales met 100 tot 1.000 BTC kopen steeds meer in’

Goed gevulde Bitcoin (BTC) adressen kopen langzaam aan meer bitcoin in. De spaarpot van bitcoin whales met balansen ergens tussen de 100 en 1.000 BTC groeien gestaag. Rijkere bitcoiners met 1.000 en 10.000 BTC doen het wat rustiger aan.

Dat blijkt uit onderzoek van de cryptobeurs Kraken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bijkopen

In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de grotere adressen (met 1.000 tot 10.000 BTC) nu in een fase zitten waarin ze niet echt groeien. Kraken noemt het de ‘wait and see’ fase.

Grote bitcoin adressen met ₿1.000 tot ₿10.000 tegenover de volatiliteit van de BTC prijs. Bron: Kraken

'Bitcoin whales met 100 tot 1.000 BTC kopen steeds meer in'

Volgens Kraken zorgde de stijging van bitcoin in januari voor meer interesse bij de groep van 1.000 tot 10.000 BTC. We zitten nog steeds in een wait and see periode, maar volgens het rapport van Kraken groeit de interesse bij de rijkere bitcoiners weer een beetje door de recente stijgingen.

De analisten voorzien een nieuwe face van ‘accumulatie’ onder de grotere bitcoin adressen wanneer de volatiliteit van de prijs laag blijft.

Sparen

Ook kleinere adressen groeien langzaam door. Volgens Glassnodes is het aantal adressen met 0.1 tot 1 BTC met 10% gestegen sinds de bodem op 2018. Ondanks de stijging van onder de $4.000 naar het prijspunt van $10.000 hielden meer mensen in deze ‘prijsklasse’ hun BTC vast en verzamelde ze er zelfs meer.

Voorspelling Kraken

De onderzoekers van Kraken wagen zich ook aan een kleine voorspelling.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Kraken”]”We verwachten dat de accumulatie fase stopt in de komende weken of maanden. Daarna zal de volatiliteit weer stijgen.”[/penci_blockquote]

Deze dynamiek wordt ook verklaard in het onderzoek: Wanneer verschillende adressen aan het bijkopen zijn, kunnen zij de klappen van de markt opvangen met hun liquiditeit.

Als dat wegvalt dan schommelt de prijs een stuk meer, er is immers minder vraag.

Redenen

De blogpost haalt ook aan dat de vraag naar bitcoin groter wordt door gebeurtenissen in de wereld. Een voorbeeld daarvan is de uitbraak van het coronavirus in China.

De prijs van bitcoin reageerde de afgelopen tijd een paar keer goed op zorgwekkende gebeurtenissen in de wereld. Zo schoot de prijs, gezamenlijk met traditionele ‘vluchtroutes’ als goud, omhoog toen de spanningen tussen de VS en Iran hoog opliepen.

Bitcoin whales zijn net mensen, dus de exacte beweegredenen zullen we nooit precies weten. Wel is duidelijk dat de interesse bij de rijkere bitcoiners nog niet is gestopt: ze kopen meer bij.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...