Bitcoin whales roeren zich op de markt en kopen meer dan 5.000 bitcoin

Drie van de 50 grootste bitcoin whales hebben 7 januari samen 5.322 bitcoin gekocht. De whale die zich op plek 33 bevindt op de lijst van grootste whales heeft 3.000 bitcoin aan zijn vermogen toegevoegd, de nummer 34 1.455 bitcoin en om het af te maken kocht een andere whale nog eens 867 bitcoin.

In totaal gaat het voor deze drie personen of entiteiten om 5.322 bitcoin, goed voor een waarde van ongeveer 225 miljoen dollar tegen de huidige koersen. Er zijn onder de whales echter ook verkopers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1 whale verkoopt 4.250 bitcoin

Het totale aantal bitcoin in bezit van de grote vissen in de bitcoin-zee is echter ongeveer hetzelfde gebleven. De whale die zich op plek 32 van de 50 bevindt heeft er namelijk voor gekozen om afscheid te nemen van 4.250 bitcoin.

De Chinese journalist Colin Wu wist te melden dat geen van deze wallets gemarkeerd zijn als een exchange-wallet. Wat betekent dat het waarschijnlijk om vermogens gaat van één of enkele investeerders.

Dit was echter niet de enige actie van grote whales, de op twee na grootste walvis heeft gisteren en vandaag namelijk ook met zijn staart geslagen. Hij of zij voegde in iets meer dan 24 uur 1.046 bitcoin aan zijn of haar vermogen toe. Waardoor het totaal komt op meer dan 122.000 bitcoin.

Bitcoin lijkt zich te herstellen

Als we de gegevens van CryptoQuant mogen geloven, dan heeft de hoeveelheid leverage bij de beurzen een all-time high van 0,026 bereikt. Wat betekent dat steeds meer investeerders hun exposure op bitcoin verhogen en geloven in een herstel op de korte termijn.

Na een dieptepunt van net onder de 41.000 handelen we momenteel weer op 42.300 dollar, waarmee het ergste inmiddels achter de rug lijkt. Als het aan Mike Novogratz van Galaxy Digital ligt hebben we de bodem echter nog niet bereikt.

Novogratz verwacht dat bitcoin uiteindelijk op 38.000 dollar de bodem gaat vinden. Wat zou betekenen dat we nog een stevige daling te gaan hebben en daadwerkelijk angst in de markt zou brengen. Al is die angst er bij de meeste investeerders die net ingestapt zijn nu waarschijnlijk ook al.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....