Bitcoin whale verstuurt 10.157 bitcoin naar nieuw adres

Een onbekende whale stuurde vandaag 10.157 bitcoin (BTC) naar een nieuw adres.

Whale Alert is een platform dat dit soort opmerkelijke transacties bijhoudt. Door het open karakter van het bitcoin netwerk zijn alle transactie inzichtelijk voor de buitenwereld. Gebruikers moeten elkaar immers kunnen controleren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er is veel data beschikbaar over de transactiegeschiedenis, maar gelukkig staan er niet direct namen en woonadressen bij. Het protocol van bitcoin discrimineert niet. Als jij de private keys hebt, kun je toegang krijgen tot de bitcoin die daar bij horen. Of het nu een futuristische koelkast is of de bakker om de hoek, met de private keys ben jij de 'rechtmatige eigenaar' van die bitcoin op dat moment.

Met extra analyses en datapunten (van bijvoorbeeld bankverkeer) kunnen er soms toch namen of identiteiten op bepaalde adressen en wallets geplakt.

Vaak is het echter, ook bij dit soort grote transacties, onduidelijk wie of wat er nu achter deze grote som geld zit. Dat is nu ook het geval. Het is onduidelijk wie de eigenaar is van dit geld.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...