Bitcoin whales sturen 434 miljoen dollar over het netwerk

Terwijl de bitcoin prijs boven de $ 23.000 zweeft, hebben er twee omvangrijke transacties op het bitcoinnetwerk plaatsgevonden. In totaal verplaatsen twee whales ruim 434 miljoen dollar op de bitcoin blockchain.

De eerste whale laat vrijdag van zich spreken en verstuurd 13.369 btc met toen een waarde van 311 miljoen dollar. De wallet waar de btc naar gestuurd is, is pseudoniem en niet toe te schrijven aan een bekende entiteit zoals een beurs. Er is dus vermoedelijk sprake van walletmanagement. Het ontvangende adres waar deze ruim 13.000 bitcoin opstaat, is hiermee het 65e grootste bitcoinadres ooit volgens BitInfoCharts.

In het weekend maakt Whale Alert melding van een tweede whale die 5.278 BTC ter waarde van 123 miljoen dollar stuurt van cryptobeurs Gate.io naar een onbekende wallet. Dat kan wijzen op een recente aankoop en dat de koper deze bitcoin van een hot naar een cold wallet heeft gestuurd.

Het gebeurt regelmatig dat er grote transacties plaatsvinden op het netwerk. Nu het zeer rustig is op het netwerk, is het ook relatief goedkoop om grote brokken btc te verplaatsen. Zo is er geen wachtrij op de mempool, de wachtrij van bitcointransacties, een logisch gevolg van de bearmarkt. Nadelig voor miners, want de bijkomende transactiefees liggen nu lager en maken zelfs maar 1 tot 5% van de totale blockreward uit. In bullmarkten ligt het absolute waarde van de fees en daarmee de relatieve waarde een groter bestanddeel uit van hun inkomsten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...