Bitcoin whales worden wakker en kopen ruim 20.000 bitcoin op

Bitcoin Whale

De bitcoin koers kent een kleine opleving en die stijging komt toevalligerwijs op hetzelfde moment dat de whales wakker worden. Als we de gegevens van Santiment mogen geloven, dan laden vooral whales met 1.000 tot 10.000 bitcoin momenteel hun tassen vol met bitcoin.

20.000 bitcoin

Over de afgelopen dagen kochten deze grote investeerders meer dan 20.000 bitcoin, waarmee we rustig kunnen zeggen dat de accumulatie is begonnen. Als gevolg hiervan hebben deze whales nu meer dan 4,57 miljoen bitcoin in bezit. Dat is ruim 23 procent van de totale hoeveelheid bitcoin die momenteel in omloop is.

Bitcoin whales worden wakker en kopen ruim 20.000 bitcoin op

Het opvallende is dat de whales die 20.000 bitcoin kochten net voordat de koers aan zijn opwaartse trend begon. Dit soort investeerders kopen niet in zonder dat ze de overtuiging hebben dat er een grote kans is dat bitcoin op termijn aan een nieuwe stijging begint. Wellicht willen ze op deze manier voorsorteren op de halving die voor begin 2024 op de planning staat.

Meestal zien we de koers in aanloop naar de halving al wat opleven, om vervolgens in de maanden daarna een nieuwe bullmarkt te starten. De kans is aanwezig dat we ook in deze cyclus een spreekwoordelijke herhaling van zetten zien op dit gebied.

Blijven we stijgen?

Bitcoin handelt nu weer boven de 17.000 dollar, nadat een late rally in het afgelopen weekend de prijs een push gaf. Op het moment van schrijven hangt de koers rondom het 50-daags voortschrijdend gemiddelde, dat op ongeveer 17.200 dollar ligt.

Wat dat betreft is het op dit moment lastig te zeggen waar het heengaat met de bitcoin koers. Het is te hopen dat het 50-daags voortschrijdend gemiddelde als steunpunt kan functioneren, maar garanties hebben we uiteraard niet.

Er is op dit moment een hoop gaande en de voornaamste focus van de markt lijkt momenteel op donderdag te liggen. Dan komen vanuit de Verenigde Staten namelijk de nieuwe inflatiecijfers, die ons waarschijnlijk meer leren over het beleid van de Federal Reserve voor de komende maanden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....