Bitcoin whales versturen bijna $2 miljard aan bitcoin

Bitcoin whales verstuurde bijna $2 miljard aan bitcoin toen de koers onder de grens van $20.000 dook.

Bitcoin is een open netwerk. Alle transacties en de gehele boekhouding van het netwerk zijn in te zien. Met name adressen met veel bitcoin worden goed in de gaten gehouden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het twitteraccount whale_alert volgt bijvoorbeeld de transacties van grote beurzen naar andere adressen. Zo was er een opmerkelijke stroom van BTC van Coinbase naar een onbekende wallet. Er werd 5 keer 9.873 BTC verstuurd. Dat was tegen de dagkoersen van toen meer dan $1 miljard.

Meer grote transacties

En zo zijn er bij dit soort grote prijsbewegingen nog wel meer opmerkelijke transacties te vinden. De Amerikaanse beurs Gemini komt ook vaak voorbij bij whale alerts. Ook het bedrijf Xapo zien we regelmatig.

Die laatste partij is een bedrijf dat zich specialiseert in de opslag van bitcoin. Er is niet met zekerheid te zeggen wat er wordt gedaan met de verstuurde bitcoin. De kans is groot dat het verdwijnt in de schatkist.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...