President van El Salvador reageert op grote prijsdalingen van BTC

El Salvador adopteerde bitcoin als nationale munt op 7 september 2021. De prijs van BTC lag toen rond de grens van $50.000. Inmiddels is de prijs van flink gedaald.

Volgens president Nayib Bukele is er geen reden voor paniek. Onder zijn leiding is het land in Centraal-Amerika een unieke route gestart. El Salvador moet een waar bitcoin walhalla worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mooie plannen met mooie marketing. Bukele komt met advies: stop met het kijken naar de grafieken en leef je leven.

Bitcoin in El Salvador

Het omarmen van bitcoin is meer dan alleen wat wetsvoorstellen. Bukele ziet in BTC een kans om El Salvador te laten groeien. Denk aan meer investeringen, meer toerisme en het kan de bevolking hebben met goedkopere transacties.

El Salvador wil in totaal $1 miljard ophalen via een staatsobligatie. Het is een uniek plan met bitcoin in de hoofdrol. $500 miljoen gaat naar een directe bitcoin spaarpot, de andere helft moet naar de ontwikkeling van Bitcoin City en minen op een vulkaan. Mooie plannen, maar tot op heden is de uitgifte van de staatsobligatie voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Bukele is niet de enige van de politieke top in El Salvador die zich bemoeit met het gesprek rondom bitcoin en het land. Alejandro Zelaya, minister van Financiën, reageerde eerder deze week: "Als ze me vertellen dat het fiscale risico voor El Salvador vanwege bitcoin erg hoog is, kan ik alleen maar lachen. Het financiële risico is extreem klein."

Zelaya doet ook aan creatief boekhouden rondom de bitcoin investeringen: "Ik heb het al vaker gezegd: een zogenaamd verlies van 40 miljoen dollars heeft niet plaatsgevonden, we hebben namelijk niets verkocht."

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...