Bitcoin whales versturen grote transacties naar beurzen

403 totale weergaven

Het is onrustig in de wereld, maar het netwerk van bitcoin draait gewoon door. We bekijken 3 opmerkelijke statistieken van het netwerk.

1. Bitcoin mining is lucratief

Bitcoin miners verdiende in februari 2022 voor $1,06 miljard aan bitcoin. Veruit het grootste deel van de beloning komt voort uit de bloksubsidie.De meeste van deze inkomsten kwamen van de bloksubsidie ​​($ 1,05 miljard) en slechts een klein deel van transactiekosten ($ 12 miljoen).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miners krijgen momenteel 6,25 BTC per gevonden block.

2. Grote transacties

Miners verwerken ook vaak grote transacties op het netwerk. Whale Alert houdt de adressen van grote beurzen en brokers in de gaten. Een voorbeeld daarvan is onderstaande transactie. Een onbekende entiteit stuurde 1.000 BTC naar de Amerikaanse beurs Gemini.

Ook naar Binance gaan regelmatig grote sommen aan bitcoin.

3. $7,4 miljard in één block

Miners verwerken de transactie in een 'block'. Het bitcoin protocol maakt in principe geen onderscheid tussen hoe groot het bedrag is dat wordt verstuurd. Mede daarom is het uitermate geschikt voor het versturen van grote bedragen.

Een goed voorbeeld daarvan is onderstaand block. Block 725338 had maar liefst $7,4 miljard (!) aan bitcoin transacties. De gelukkige miner ontving 'slechts' 0,08 BTC voor het verwerken van de transactie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...