Wall Street bank koopt miljoenen aandelen in bitcoinfonds

We weten inmiddels dat het institutionele geld de pijlen ook op bitcoin richt, maar nu is duidelijk dat zakenbank Morgan Stanley grof instapt met hun institutionele fondsen. Morgan Stanley heeft dat gedaan via de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

In 2021 heeft het met verschillende fondsen miljoenen aandelen GBTC op de kop getikt. GBTC is voor vrijwel iedere belegger een aantrekkelijke manier om indirect bitcoin te kopen, gezien de koers van GBTC momenteel 25 procent onder die van bitcoin hangt. Waardoor partijen in theorie met korting bitcoin kunnen kopen bij GBTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin onderdeel van verschillende fondsen Morgan Stanley

Het meest opvallende Morgan Stanley fonds dat bitcoin op de balans heeft is het groeiportfolio. Dit portefeuille van de zakenbank heeft inmiddels 4.293.502 aandelen GBTC in beheer, een groei van bijna 18 procent sinds de laatste bekendmaking. De aandelen in dit fonds zijn momenteel goed voor een waarde van meer dan 125 miljoen dollar.

De grootste posities in het groeiportfolio van Morgan Stanley worden ingenomen door Snowflake, Shopify en Cloudflare. Alledrie zijn ze goed voor een positie van meer dan 1 miljard dollar in het portfolio. GBTC staat momenteel qua omvang op plek 33.

Het Morgan Stanley Insight Fund heeft momenteel 1.734.013 aandelen GBTC wat een groei van 14 procent markeert. De gerapporteerde waarde van de positie ligt op 59,3 miljoen dollar. Maar met de huidige aandelenkoers van iets minder dan 30 dollar, ligt die in werkelijkheid lager.

Meer dan 7,5 miljoen aandelen GBTC

Waar Morgan Stanley in augustus 2021 nog meer dan 6,5 miljoen aandelen GBTC in de portefeuille had, zijn dat er inmiddels al meer dan 7,5 miljoen. Het lijkt erop dat Morgan Stanley langzaam de tassen aan het vullen is en hoop heeft op een mooie toekomst voor bitcoin.

In oktober van het afgelopen jaar gaf CEO James Gorman nog aan dat hij bitcoin niet zomaar ziet verdwijnen. “Ik denk niet dat bitcoin een rage is, ik denk niet dat het gaat verdwijnen”, aldus Gorman tijdens het bespreken van de cijfers van het derde kwartaal van 2021.

Daarmee staat Gorman lijnrecht tegenover JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon die denkt dat bitcoin waardeloos is. Maar Dimon zegt dat zijn klanten volwassen genoeg zijn om hun eigen beslissingen te maken. Als ze bitcoin willen kopen, dan moeten ze bitcoin kunnen kopen lijkt de gedachte.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....