Nieuwe bitcoin-bodem rond 16.800 dollar, interesse van whales neemt toe

Bitcoin is na het schandaal rondom FTX al zijn volatiliteit verloren en handelt al een behoorlijk lange tijd rondom de koers van 16.800 dollar. In een tweet van 6 januari schrijft Trend Rider over deze koers en dat het een steeds belangrijkere steun begint te worden voor bitcoin.

Nieuw "punt van controle" voor bitcoin

Het gebrek aan volatiliteit voor bitcoin maakt dat verschillende koerscommentatoren en analisten momenteel met elkaar in debat zijn over de mogelijkheid van een uitbraak en vervolgens natuurlijk naar welke kant de koers zal uitbreken. Tot nu toe handelt bitcoin echter in een nauwe koersrange en lijkt de meeste emotie als gevolg van het omvallen van FTX naar de achtergrond verdwenen te zijn.

Nieuwe technische analyse vertelt ons dat het erop lijkt dat bitcoin niet veel verder meer te vallen heeft in de huidige fase van de bearmarkt. Het probleem daarmee is natuurlijk dat technische analyse alleen naar de grafiek kijkt en voorspellingen maakt op basis van het verleden. Je kunt op de financiële altijd naar het verleden kijken om een mogelijk idee te vormen voor de toekomst, maar in principe zijn de omstandigheden altijd uniek.

In dit geval gaat dat laatste voor bitcoin zeker op. De torenhoge inflatie en de renteverhogingen van centrale banken als reactie daarop zijn uniek in de levensloop van bitcoin. Wat dat betreft moeten we nog maar afwachten hoe de relatief jonge financiële asset daar op de korte termijn op reageert.

Whales worden actiever

Op de grote beursplatformen lijkt het erop dat de whales langzaam weer wakker worden en interesse tonen voor bitcoin tegen de huidige koersen. Als we de analyse van Material Indicators mogen geloven, dan liggen de sterkste steun- en weerstandsniveaus momenteel rond de 16.000 en 17.000 dollar. Wat maar aangeeft hoe nauw de prijsrange is waar bitcoin zich momenteel in begeeft.

Een grafiek van het orderboek van Binance leert ons dat de interesse van de grootste investeerders in de markt, de zogenaamde whales, weer langzaam toeneemt. Met name binnen de twee prijspunten die Material Indicators noemt als de belangrijkste steun- en weerstandsniveaus.

Het commentaar van Material Indicators op de grafiek is duidelijk en simpel: "Brown Mega Whales lijken deze prijsrange voor bitcoin wel interessant te vinden." Uiteindelijk moeten we natuurlijk nog maar zien wat hier daadwerkelijk van terechtkomt. Orders in het orderboek zijn immers nog geen afgeronde transacties.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....