'Whales stapten aan het einde van de bullrun massaal over naar stablecoins'

'Whales stapten aan het einde van de bullrun massaal over naar stablecoins'

Als we de analyse van het bedrijf Santiment mogen geloven, dan kozen de whales er aan het einde van de bullrun niet voor om hun winsten met bitcoin in fiatgeld om te zetten. De meeste whales converteerden hun winsten in stablecoins en staan dus in principe klaar aan de zijlijn om die weer in bitcoin te stoppen.

Explosieve groei stablecoin-adressen

Het aantal adressen met stablecoins ter waarde van ruim 100.000 dollar is geëxplodeerd in het afgelopen jaar. "Het is geen geheim dat bitcoin-whales dumpten tijdens de correctie van 2022. Maar in plaats van die tegoeden omzetten in fiatgeld, kozen ze er massaal voor om de winsten om te zetten in stablecoins.

Dit zien we vooral terug in de grafieken van USDT, USDC, DAI en BUSD, waarbij het aantal nieuwe adressen explosief is toegenomen. Wat dit betekent is dat de grote vissen het geloof in bitcoin niet hebben opgegeven, maar vooral via stablecoins tijdelijk uit de markt stappen. Als ze echt wilden verkopen, dan waren ze wel naar fiatgeld overgestapt.

'Whales stapten aan het einde van de bullrun massaal over naar stablecoins'

Het aantal grote Tether-adressen is het afgelopen jaar met 53 procent gestegen, terwijl de Binance USD (BUSD) het hardste is gegroeid met een toename van 1.689 procent. Dit gaat dan natuurlijk over het aantal adressen met minimaal 100.000 dollar aan stablecoins.

Onzekerheid heerst

Op dit moment is het echter nog altijd onzekerheid wat de klok slaat. Tot nu heden blijft de volatiliteit nog weg in het nieuwe jaar en lijkt de markt vooral te wachten op de volgende grote nieuwe gebeurtenis. Mogelijk dat de Amerikaanse inflatiecijfers van komende week wat reuring in de tent kunnen veroorzaken. Als die lager uitvallen dan verwacht, dan kan dat de koersen weleens een boost in de goede richting geven.

Tot nu toe is het echter stil en is de volatiliteit tot een dieptepunt gezakt. Meestal is dat in het geval van bitcoin een teken van stilte voor de storm, want echt lang blijft bitcoin vaak niet zonder volatiliteit. In die zin is het waarschijnlijk aftellen totdat de volgende grote koersexplosie zal plaatsvinden. De grote vraag is natuurlijk of die naar boven of naar beneden zal zijn.

Lees meer over:
Bitcoin stablecoin bitcoin koers

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan