Whales kopen 220.000 bitcoin in 7 weken tijd

Op adressen met meer dan 1000 bitcoin is veel accumulatie te zien. De whales zijn aan het verzamelen geslagen. Gezien het totale volume van deze groep kopers is dat iets om in de gaten te houden.

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Bitcoin whales

Op het moment dat de grote partijen op de bitcoinmarkt actief worden, is het tijd om op te letten.

Het is een van de indicatoren dat de prijs naar beneden of omhoog gaat, dat de markt in beweging komt, leert het verleden. Op dit moment wordt er gekocht, wat het begin zou kunnen zijn van een koersbeweging omhoog.

On-chain analist Santiment meldde gisteren dat de whales de afgelopen zeven weken, in de periode vanaf 23 december vorig jaar gezamenlijk 220.000 bitcoin hebben aangekocht.

Dat is ruim 1% van de totale voorraad gedolven bitcoin. En volgens Santiment is dat ook de snelste accumulatie sinds september 2019. Een periode waarin de prijs vooral naar beneden bewoog om eind oktober in vier dagen tijd 42% te stijgen.

“Het gedrag van de whales is heel relevante ‘alpha’ en kan een belangrijke voorspeller zijn als het gaat om de toekomstige prijsbewegingen van bitcoin,” twittert de on-chain onderzoeker als antwoord op een vraag van iemand wat je achter de recentelijke accumulatie moet zoeken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
whales