Bitcoin Worstelt met Weerstand: Nieuwe Doorbraakpoging in Zicht?

Bitcoin Prijs

Bitcoin heeft recent een kritiek weerstandsniveau niet kunnen doorbreken, wat leidde tot een koersdaling van ruim 5%. Hoewel de munt enig herstel heeft getoond en momenteel rond de $64.700 handelt, rijzen er vragen over de volgende stappen. Kan Bitcoin zich herpakken voor een nieuwe doorbraakpoging, en wat zijn de implicaties als het opnieuw niet lukt? In deze update analyseren we de huidige marktomstandigheden en verkennen we wat de nabije toekomst mogelijk in petto heeft voor Bitcoin.

Bitcoin (BTC) daggrafiek   

Op de daggrafiek is nog altijd een zijwaartse trend zichtbaar binnen een aanzienlijke prijsrange van ongeveer $60.500 tot $72.000. Deze trend is de afgelopen dagen onveranderd gebleven. De uiteindelijke uitbraak uit deze range zal de richting voor de langere termijn bepalen.

Vorige week hebben we de onderkant van de prijsrange succesvol getest. In de dagen die volgden, zagen we een stijging van de koers tot het midden van de range. Dit was het minimale resultaat dat we volgens onze prijsrange-analyse verwachtten. Van range low naar mid-range en mogelijk range high. Tot nu toe is deze analyse dus voor de helft uitgespeeld.

Recentelijk zijn we op een korter tijdsbestek weerstand tegengekomen en is de koers afgewezen. Hierdoor lijkt een nieuwe test van de onderkant van de prijsrange waarschijnlijk. Als we inderdaad weer richting de $60.000 gaan, wordt het spannend om te zien hoe de koers ditmaal zal reageren.

Mochten we uiteindelijk neerwaarts uit de prijsrange breken, moeten we onze aandacht noodgedwongen verleggen naar het supportgebied rond $50.000, waar ook de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden zich bevinden. Dit zou een cruciale test zijn voor de bullmarkt, en we hopen uiteraard dat de koers helemaal niet onder dit niveau terecht zal komen.

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Bijna twee weken geleden verloren we de 200 MA’s, die dienden als belangrijk trendsupport. Sindsdien hebben we onze verwachtingen voor de korte termijn van bullish naar licht bearish bijgesteld. Op de daggrafiek zien we al ruim een jaar een opwaartse trend voor de lange termijn. Meer recent, in de laatste twee maanden, is er sprake van een zijwaartse trend.

Op de lagere tijdsbestekken, zoals de uurgrafieken, zijn we recentelijk lokaal trendsupport kwijtgeraakt. Dit heeft ons gedwongen om onze korte termijn verwachtingen aan te passen. Niet alle tijdsbestekken vertoonden langer een uptrend, waardoor het risico op een diepere correctie is toegenomen.

Voorzichtigheid is daarom geboden. We willen eerst een duidelijk teken van kracht zien voordat we overwegen onze verwachtingen aan te passen. In onze vorige update zeiden we hierover het volgende:

‘Echter, zodra de eerste tekenen van kracht zichtbaar worden, staan we klaar om onze bearish verwachtingen positief bij te stellen, met alle liefde. Hiervoor moeten we echter eerst de 200 MA’s terugwinnen en een bullish marktstructuur zien te ontwikkelen met higher lows en higher highs. Zonder deze veranderingen kunnen we simpelweg geen nieuwe hoogtepunten bereiken. Ter verduidelijking; het terugwinnen van de MA’s zal hoe dan ook eerst moeten gebeuren voordat we een nieuw hoogtepunt kunnen gaan neerzetten.’

De afgelopen dagen hebben we een perfecte bearish retest gezien van de 200 MA’s (zie zwarte pijl). Bitcoin slaagde er niet in dit belangrijke trendsupport terug te winnen, wat leidde tot een koersdaling van meer dan 5%.

Dit bevestigt dat onze analyse sinds het verlies van de MA’s correct is geweest. We blijven deze benadering de komende dagen hanteren. Een eerste teken van kracht zou zijn als we de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek terugwinnen. Totdat dit gebeurt, is het verstandig rekening te houden met mogelijk een nieuwe test van de onderkant van de prijsrange rond $60.500. Als de koers daaronder zakt, verleggen we onze focus naar het volgende supportgebied rond $50.000, in combinatie met de 200 MA’s op de daggrafiek.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...