Bitcoin zakt naar $57.500: negatieve signalen stapelen zich op

4773 totale weergaven
Bitcoin koers voorspelling Peter Brandt

De Bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met ruim 4% gedaald, en dit is zeker niet de eerste daling in de afgelopen weken. Door de recente ontwikkelingen blijven de bearish signalen zich opstapelen. Moeten we rekening houden met een daling richting $50.000?

Bearish signalen overheersen op verschillende tijdsbestekken

Bitcoin is recentelijk door de maandenlange prijsrange gezakt. Op het moment van schrijven bevinden we ons ongeveer 5% onder deze range. Daarnaast zijn we voor het eerst in negen maanden onder de 200 MA’s op de daggrafiek terechtgekomen.

Dit is echter nog niet alles wat betreft de bearish signalen die we moeten bespreken. Op de weekgrafiek zien we, wanneer we verder uitzoomen, dat er voor het eerst sinds november 2022 weer sprake is van een bearish marktstructuur. Een bearish marktstructuur betekent dat lagere pieken worden gevolgd door lagere dalen, wat duidt op een neerwaartse trend.

Bitcoin Weekgrafiek:

De markt heeft na drie maanden in de prijsrange collectief besloten dat een bitcoin prijs van ongeveer $ 65.000 niet langer realistisch is. Naast dit feit, hebben we nu ook enkele serieuze bearish signalen op hogere tijdsbestekken. Deze ontwikkelingen en signalen kunnen we niet zomaar negeren.

De enige manier om deze bearish signalen te weerleggen, is door weer boven de niveaus te komen die ons nu bearish stemmen. Dit betekent het terugwinnen van de 200 MA’s op de daggrafiek en een terugkeer in de prijsrange. Begin mei zakten we ook kort onder de range, maar wisten we snel weer terug te keren. Echter, gezien de besproken signalen is dit nu enkel hoop en niet iets wat we op korte termijn mogen verwachten.

Bitcoin Daggrafiek:

Strategie en vooruitzichten: portfolio-bescherming voorop

Dit betekent dat we ons tijdelijk kunnen terugtrekken, met als hoogste prioriteit het beschermen van ons portfolio. We willen de behaalde winsten van de laatste maanden zo min mogelijk teruggeven aan de markt.

We moeten rekening houden met een mogelijke naschok. Dit zien we vaak in vergelijkbare situaties waarbij de koers lange tijd binnen een range heeft bewogen. Velen zullen teveel posities hebben openstaan en zijn overbelast. Ze hopen dat de prijs weer stijgt en bedenken argumenten om hun trades vast te houden, zelfs te midden van de huidige neerwaartse doorbraak. Dit leidt er waarschijnlijk toe dat de markt hen uit die posities dwingt.

Wanneer je naar de huidige grafieken kijkt, geven ze op alle relevante tijdsbestekken hetzelfde beeld. Er zijn geen argumenten te vinden die de recente ontwikkelingen positief kunnen omdraaien.

Gedurende de afgelopen maanden hebben we onze verwachtingen vaker moeten aanpassen vanwege tijdelijke trendwijzigingen. Dit zullen we nu weer moeten doen. We blijven de trend respecteren, ongeacht de richting.

Mocht achteraf blijken dat het allemaal wel meevalt en bitcoin erin slaagt om op korte termijn de 200 MA’s op de daggrafiek terug te winnen en terug te keren in de range, dan zijn we bereid ons ongelijk toe te geven en ons aan te passen. Maar de markt moet ons hier dan eerst goede redenen toe geven om onze verwachtingen daadwerkelijk aan te passen. Voor nu houden we rekening met een verdere daling en mogelijk een naschok richting het support gebied vlak boven de $ 50.000.

Bitcoin 4 uurgrafiek:

De Bitcoin webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

“Nieuw in de Webshop: Blockhunters – Het Ultieme Bitcoin Spel voor de Echte HODL’er!”

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...