Bitcoin zit in vroege fase bullmarkt volgens analist van Bloomberg

483 totale weergaven

Bitcoin zit volgens Bloomberg-analist Jamie Coutts in de vroege fase van een bullmarkt. De analist roept dit omdat hij ziet dat grote investeerders op dit moment in rap tempo bitcoin accumuleren (bijkopen). "Op dit moment zijn toeristen niet actief, terwijl vaste inwoners in rap tempo inkopen en 74,8 procent van de supply bezitten", aldus Jamie Coutts.

Bullmarkt in aantocht voor bitcoin?

Lange termijn investeerders bezitten op dit moment niet alleen 74,8 procent van de supply. Sinds het jaar 2020 zijn ook nog eens 30 procent van alle bitcoin van beursplatformen naar eigen wallets verplaatst. Door die ontwikkeling bezitten de beurzen 'nog maar' 2,26 miljoen bitcoin.

Op basis van het aantal actieve entiteiten in het netwerk is bitcoin op dit moment "eerlijk gewaardeerd" volgens Coutts.

Voor het vierde kwartaal ziet hij de bitcoin koers op basis van zijn versimpelde prijsmodel op 39.000 dollar uitkomen.

Verder deelt hij een optimistische voorspelling voor de bitcoin koers van 92.000 dollar aan het einde van 2025, waar het aantal actieve entiteiten voor naar 600.000 stuks moet stijgen. Veel mensen zullen die koers echter als een tegenvallend resultaat beschouwen, gezien de voorspellingen die op dit moment al rondvliegen.

Volatiliteit bitcoin extreem laag

Ondanks de positieve trends voor bitcoin, is er met de extreem lage volatiliteit ook een vreemde situatie aan de gang. Volgens de Historical Volatility Index van BitMEX staat deze met 0,34 zelfs op een all-time low op dit moment.

Voor veel bitcoiners zal een periode van lage volatiliteit echter een welkom moment van rust zijn, na de heftige jaar 2022 dat we achter de rug hebben.

Op dit moment voelt de koers van ongeveer 29.000 dollar als een goede ontwikkeling. Zeker als je bedenkt dat we in november 2022 nog een koers van 15.500 dollar zagen.

Nu is het de vraag of we na deze periode van extreem lage volatiliteit een storm krijgen. Meestal is dat namelijk wel het geval en gaat het voor bitcoin om een zogenaamde stilte voor de storm. Ben jij klaar voor een volgende koers-storm voor bitcoin?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....