Bitcoinbeurs in India moet verantwoording afleggen aan toezichthouder

Cryptobeurs CoinSwitch ligt onder vuur in India. Niet letterlijk, maar het bedrijf wordt onderzocht wegens het overtreden van de richtlijnen in het land.

Onder andere de kantoren van het bedrijf zijn binnengevallen. Ook de huizen van verschillende directeuren werden bezocht door de lokale organisatie die zich richt op financiële misstanden. Het bedrijf zou zich niet hebben gehouden aan de Foreign Exchange Maintenance Act (FEMA).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit te maken met betalingen accepteren en sturen vanuit het buitenland. Je moet dan, net als in andere landen, in India voldoen aan richtlijnen en regels. Doe je dat niet? Dan heb je de kans dat je wordt gepakt. Bitcoin of cryptocurrency’s maken je niet immuun voor gevolgen in de echte wereld.

Verzoeken

Volgens lokale media werd CoinSwitch door meerdere overheidsinstanties benaderd. Tien cryptobeurzen in India liggen momenteel extra onder de loep. Via de handelsplatformen konden schimmige bedrijven naar verluidt zo’n $125 miljoen witwassen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)