India bevriest $46 miljoen van cryptobeurs

De Indiase autoriteiten richten zich op de cryptobroker genaamd Vauld. Ruim $46 miljoen staat vast bij het bedrijf. Het is een gevolg van een grootschalig onderzoek naar de geldstromen van en naar Vauld.

De Indian Directorate of Enforcement geeft aan dat het geld pas weer verstuurd mag worden als er meer duidelijkheid is. Via Vauld zouden criminelen geld uit het land willen sluizen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Problemen bij Vauld

De grote dalingen in combinatie met allerlei leenconstructies zorgt met name voor problemen. Vauld is gevestigd in Singapore maar levert vooral diensten in India. Klanten van het platform kunnen voor onbepaalde (of voor altijd) niet meer bij hun geld. Storten, opnames en de handel is opgeschort.

Directeur Darshan Bathija vertelt in een blogpost meer over de situatie. Zijn bedrijf heeft moeite met de.volatiele markt. Ook zou Vauld last hebben van de problemen bij andere organisaties.

Een vlugge blik op de rentetarieven laat zien waar het systeem mank gaat. De beloofde rentetarieven liggen ruim boven de 4%. Dat geld moet ergens vandaan komen. Die belofte kan simpelweg niet worden waargemaakt. Zeker niet in een markt waar de assets in waarde dalen en het wereldwijde handelsvolume afneemt.

De aanleiding was de paniek rondom de ineenstorting van TerraUSD. Twee meer recente oorzaken van paniek zijn de problemen bij Three Arrows Capital en Celsius.

Wat nu?

Het gaat specifiek om een blokkade van een bedrijf genaamd Yellow Tune Technologies. Een van de klanten van dit bedrijf is Flipvolt. Dát is op haar beurt weer een dochterbedrijf van Vauld. Volg je het nog?

De situatie is ontstaan na berichten over mogelijke connecties tussen Vauld en Chinese leenbedrijven. Yellow Tune zou een schaduwonderneming zijn van twee Chinezen met valse namen.

Volgens de Indiase toezichthouder is er bij Yellow Tune onvoldoende rekening gehouden met de huidige regels en richtlijnen. Met name op het gebied van transacties met buitenlandse entiteiten.

Net als bij veel andere organisaties ligt een faillissement op tafel. Vauld heeft verschillende adviseurs in de arm genomen. Uiteraard vertelt Bathija dat dit hij dit proces zo goed mogelijk gaat regelen voor de klanten en investeerders.

Klanten die nog geld hebben staan bij Vauld zullen waarschijnlijk lang moeten wachten op hun geld, als ze er ooit nog een deel van terugzien.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndiamisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...