Bitcoindonaties aan politici in Californië worden toegestaan

Bitcoindonaties aan politici in Californië worden toegestaan

Californië heeft een nieuwe wet geïntroduceerd. Politici in de Amerikaanse staat kunnen en mogen daardoor cryptovaluta ontvangen als donatie.

Bitcoindonaties

Het nieuw aangenomen wetsvoorstel zal over 60 dagen in werking treden. De Fair Political Practices Commission van de staat keurde de nieuwe regel goed.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de nieuwe norm kunnen de politici de cryptodonatie alleen accepteren als ze de digitale activa onmiddellijk in fiatgeld kunnen omzetten. Ze mogen dus geen blootstelling hebben aan de koerswijzigingen van het digitale internetgeld.

De nieuwe wet specificeert ook dat ze moeten werken met geautoriseerde en geregistreerde "cryptocurrency-processors" om de transactie te voltooien.

Een vereiste is dat er aan de kant van dit bedrijf een Know Your Customer (KYC)-procedure is ingebouwd. Denk aan het achterlaten van naam, adres, het beroep, de werkgever en andere relevante details.

De Federal Election Commission (FEC) verduidelijkt dat de politieke organisaties bitcoin kunnen ontvangen, maar dat ze wel een plicht hebben om de ​​donatie terug te sturen als deze afkomstig is van een illegale bron. Hetzelfde geldt als het bedrag de "contribution cap" overschrijdt.

De FEC stelt dat het al sinds 2014 is toegestaan om cryptodonaties te accepteren bij federale verkiezingen. In sommige staten is men tégen dit idee.

Californië was een van de negen staten die dit soort donaties verbood. Er zijn volgens een rapport van de commissie twaalf staten cryptodonaties op een of andere manier zijn toegestaan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Amerika donatie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties