Bitcoiners trekken zich niets aan van zwalkende Nasdaq en blijven standvastig

Bitcoin analist Will Clemente spreekt in een nieuwe analyse over de opvallende standvastigheid van het hodl-leger. Terwijl de Nasdaq al 18 procent is verloren sinds de piek zijn 64 procent van alle bitcoin al minstens één jaar niet bewogen.

"Onder het oppervlakte bevindt zich een groep overtuigde hodlers die bitcoin als hun store of value zien in tijden van ongeëvenaarde onzekerheid op de financiële markten", aldus Will Clemente over het bijzondere moraal van bitcoin hodlers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waarom doet dit ertoe?

De afgelopen maanden is de correlatie tussen bitcoin en de Nasdaq hoog. Terwijl de Nasdaq in 2022 15,8 procent verloor, staat bitcoin op een min van 14,9 procent. Deze week was het echter anders.

Craig Erlam van OANDA constateert dat de Nasdaq een turbulente week had, terwijl bitcoin daar op dit moment weinig van merkt. Wellicht betekent dit dat de correlatie tussen bitcoin en de Nasdaq afneemt.

Het gros van de bitcoiners die bitcoin op dezelfde manier beoordelen heeft waarschijnlijk al verkocht. De groep die overblijft zijn de hodlers die onder geen beding hun bitcoin willen verkopen.

Om die reden zien we nu waarschijnlijk de correlatie tussen bitcoin en de Nasdaq afnemen. Al betekent dat natuurlijk niet dat we vanaf nu alleen nog maar kunnen stijgen.

Aantal bitcoin in handen hodlers piekt

Volgens Glassnode is het aantal bitcoin dat in handen is van zogenaamde lange termijn hodlers gepiekt naar 13,5 miljoen bitcoin. Glassnode kwalificeert lange termijn hodlers als mensen die hun bitcoin voor tenminste 155 dagen in bezit hebben.

Tegen de huidige koersen gaat het om ongeveer 500 miljard dollar aan bitcoin. Langzaam maar zeker verdwijnen alle bitcoin van de markt en komen ze terecht in de zakken van echte bitcoiners.

Hodlers bepalen zo met hun standvastigheid de bodem voor de bitcoin koers en ook nu lijken we in de buurt van dat punt te komen. Al blijft het voorspellen van de bitcoin koers op de korte termijn een lastig karwei.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....