Crowdfunding voor documentaire over Bitcoin en impact op het klimaat gaat van start

Terwijl de headlines over de dramatische impact van bitcoin (BTC) op het klimaat zich opstapelen is een kleine groep bitcoiners begonnen met de verdediging. Ze zijn gestart met de crowdfunding van een documentaire waarin wordt onderbouwd hoe bitcoin de transitie naar duurzame energie sneller voor elkaar krijgt dan overheden.

Filmmaker Jamie King krijgt de regie over de korte film die volgens de begroting tussen de $20.000 en $30.000 moet kosten. King is ook wel bekend van de documentaireserie STEAL THIS FILM, een serie BitTorrent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oplaaiende energiediscussie motivatie voor de filmmaker

King geeft zelf aan dat het idee voor het project het resultaat is van de toenemende aandacht voor het energieverbruik van bitcoin in negatieve zin. “Dit bereikte het kookpunt met de aankondiging van Elon dat hij voorlopig geen bitcoin meer accepteert voor zijn auto’s,” aldus King.

Eerder deze week liet miljardair Elon Musk via Twitter weten dat Tesla bitcoin niet langer accepteert als betaalmiddel, een verhaal waar de mainstream media van heeft gesmuld.

King en zijn team zullen in de documentaire niet proberen te beargumenteren dat bitcoin schone en groene technologie is. “Ik denk dat het belangrijk is om te erkennen dat bitcoin energie gebruikt, en veel zelfs. Dat is onderdeel van het ontwerp. De vraag die we onszelf moeten stellen is: of bitcoin het energieverbruik waard is,” aldus King.

Al meer dan 50 procent van benodigde geld opgehaald

Het project loopt aardig en heeft momenteel al 51 bijdragen ontvangen voor een totaal van 29,5 miljoen satoshi. Het doel is om 50 miljoen satoshi op te halen voor het project en met de huidige donaties zit het al op 59 procent van dat doel.

Kort na de opening van de fundraiser is het project ook Lightning gaan accepteren en ondanks dat King opmerkt dat Lightning nog niet de adoptie heeft gezien waar sommigen op hopen, dat er behoorlijk wat kleine donaties via het netwerk zijn binnengekomen.

Het doel van de film is niet om met modder te gooien naar de mensen die FUD verspreiden over bitcoin, maar eerder om ze te voorzien van een ander perspectief op de materie. Laten we hopen dat King en zijn team het geld binnenhalen om de film te produceren, want dit klinkt als een goed plan.

Lees meer over:
energie

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....