Bitcoin miner uit New York wil vanaf 1 juni klimaatneutraal zijn

Bitcoin mining en groene energie is ineens een hot topic. Waar het deels FUD is, is het tegelijk ook een mooie aangelegenheid voor bedrijven om zich te onderscheiden. Greenidge Generation Holdings maakt bekend dat ze vanaf 1 juni een volledig ‘koolstofneutrale bitcoin mining farm’ zal exploiteren.

Bitcoin mining

Greenidge is gevestigd in de staat New York. Het bedrijf geeft aan dat ze CO2-compensaties zal kopen van een aantal Amerikaanse projecten om daarmee de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Het bedrijf heeft in 2017 de transitie gemaakt van steenkool naar aardgas, maar wil met zogenoemde offsets een stapje verder gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is dus níet zo dat de miner ineens hele andere stroom gaat gebruiken. In China zijn er miners ‘rechtstreeks’ aangesloten op de groene stroom die afkomstig is van waterkrachtcentrales. Greenidge stapt dus niet van het aardgas af, maar stelt de PR-machine af op ‘carbon offsets’.

De energiecentrale least haar rekenkracht aan instituties uit New York. Vorig jaar berichtten we al dat ze binnen no-time 30% van haar rekenkracht verkocht aan family offices en hedgefondsen.

Begin maart 2020 maakte Greenidge bekend dat ze gemiddeld 5,5 BTC per dag produceerde door 14 megawatt van zijn totale capaciteit van 106 megawatt te gebruiken. Inmiddels is er veel meer apparatuur aangesloten.

Groene Bitcoin-discussie

De discussie over de belasting van Bitcoin mining op het milieu speelt al jaren. Maar het recente statement van Tesla via Elon Musk heeft de boel weer aangezwengeld. De autofabrikant heeft ervoor gekozen om te stoppen met het accepteren van bitcoin-betalingen. Het zou naar verluidt te veel energie uit kolenmijnen gebruiken.

Eerder deze week berichtten we ook al over een bitcoin ETF die zich van haar groene kant wil laten zien. De Canadese aanbieder Ninepoint wil alleen bitcoin opkopen van ‘groene miners’ en daarnaast kopen ze (net als Greenidge) ook offsets op.

Deze CO2-compensaties worden in samenwerking met twee bedrijven geregeld. CarbonX en het Crypto Carbon Ratings Institute gaan namelijk de ecologische voetafdruk van de Bitcoin-aankopen van het fonds te beoordelen. Aan de hand van dit getal, stoppen ze geld in deze compensatie-regelingen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
energiemining

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

frogwifhat Nieuws
Nieuwe Crypto Meme Frogwifhat Live, Volgende Volgende Dogwifhat Of PEPE?

Vandaag is de nieuwe Frog Wif Hat token ($FWIF) gelanceerd op de decentrale exchange Uniswap....

Nieuws
‘Pre-halving top’ binnenkort aanstaande voor bitcoin koers?

De run van bitcoin is eind februari in de kiem gesmoord en ook analisten lijken...

Bitcoin bekende vs. onbekende crypto Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De prijs van...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt significante stappen richting de integratie van cryptocurrency's in zijn rechtssysteem....

Bitcoin Nieuws
Analist: ‘Bitcoin staat voor zijn traditionele parabolische rally’

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat bitcoin op het punt...

Lees meer