Bitcoin ondernemers opgelet: El Salvador schrapt belastingen op technologische innovatie

El Salvador, het eerste land dat Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel heeft ingevoerd, heeft besloten om alle belastingen op technologische innovatie af te schaffen. De maatregel loopt parallel aan de oprichting van het Nationaal Bitcoin Bureau (ONBTC) van El Salvador. Dat is een soort Ministerie voor Bitcoin Zaken. Alle regeringsplannen rondom bitcoin en aanverwanten lopen via deze instantie.

Bitcoin werd op 7 september 2021 ingevoerd als betaalmiddel van het land. Het kwam daarmee als nationale munt naast de Amerikaanse dollar te staan.

De Salvadoraanse president Nayib Bukele ziet bitcoin als een middel om de hyperinflatie en de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar tegen te gaan. Ook is het land bezig met een soort rebrand, Bukele wil El Salvador opnieuw op de kaart zetten. Daar hoort het aantrekken van kapitaal en ondernemers bij. Mede daarom zet men in op bitcoin en innovatie.

In het kader van deze strategie geloofde Bukele in het verminderen van de belastingen om de technologische ontwikkeling te versnellen.

Zoals beloofd, stuurde Bukele op 1 april officieel een wetsvoorstel naar het congres. In de praktijk is het een bijzonder voorstel: alle inkomsten-, vermogens- en vermogenswinstbelastingen op technologische innovaties worden geschrapt "zoals het bouwen van software, apps en AI-ontwikkeling; evenals computer- en hardwareproductie."

Ter ondersteuning van dit initiatief is het ONBTC opgericht. Het is een regulerend orgaan voor het uitvoeren van gezamenlijke initiatieven met Bitcoin-ondernemers en -bedrijven.

Bitcoin ondernemers opgelet: El Salvador schrapt belastingen op technologische innovatie

Bekijk hieronder de documentaire over de invoering van bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...