Bitget ziet 50% verkeerstoename en $700M instroom in Q2 2024

2599 totale weergaven

Bitget, een prominente cryptocurrency exchange, rapporteerde een aanzienlijke groei in Q2 2024, gekenmerkt door een aanzienlijke toename in websiteverkeer, kapitaalinstroom en uitbreiding van de gebruikersbasis.

Opmerkelijke prestaties Bitget in Q2

Cryptocurrency exchange Bitget rapporteerde een uitzonderlijk tweede kwartaal in 2024, gekenmerkt door een indrukwekkende groei in verschillende belangrijke statistieken.

De exchange zag het websiteverkeer met 50% toenemen en trok maandelijks 10 miljoen bezoekers. Daarnaast zag het platform een aanzienlijke kapitaalinstroom, met ongeveer $700 miljoen toegevoegd in deze periode.

Uitbreiding gebruikersbestand en stijging handelsvolume

De gebruikersbasis van Bitget breidde uit met 2,9 miljoen nieuwe registraties in het tweede kwartaal, waardoor het handelsvolume met meer dan 10% toenam, van $28 miljard in het eerste kwartaal tot $32 miljard in het tweede kwartaal.

Het aandeel van de exchange in Bitcoin (BTC), Tether (USDT) en Ethereum (ETH) steeg aanzienlijk met respectievelijk 73%, 80% en 153%, als gevolg van de instroom van fondsen en de toegenomen gebruikersactiviteit.

Innovatieve productlanceringen

Tijdens het kwartaal introduceerde Bitget twee nieuwe producten, PoolX en Pre-market, die gebruikers in staat staken en tokens verhandelen die niet op grote beurzen genoteerd staan.

Deze producten boden vroege toegang tot veelbelovende projecten, met meer dan 100 gelanceerde projecten, waardoor het aanbod van investeringsmogelijkheden voor gebruikers werd uitgebreid.

Groei van BGB-token en marktaandeel

Bitget’s eigen token, BGB, presteerde uitzonderlijk goed en werd het best presterende token van de centralized exchange (CEX) in juni.

Volgens het laatste H2 Outlook Report van CCData behaalde Bitget de grootste groei van het marktaandeel onder de gecentraliseerde exchanges, met een toename van 38,4% van H2 2023 tot H1 2024.

Strategische partnerschappen en wereldwijde uitbreiding

In het tweede kwartaal ging Bitget strategische partnerschappen aan met drie Turkse nationale atleten als onderdeel van de #MakeItCount-campagne met Lionel Messi.

Daarnaast lanceerde Bitget een TON Ecosystem Fund van $20 miljoen in samenwerking met Foresight Ventures om startende projecten op The Open Network (TON) te ondersteunen.

Toewijding aan veiligheid en transparantie

Bitget blijft zich inzetten voor het handhaven van hoge proof-of-reserve ratio’s, met alle belangrijke activa met een reserve ratio van ruim boven de 100%.

Het beschermingsfonds van de beurs, met een waarde van ongeveer $ 420 miljoen, biedt een extra beveiligingslaag voor gebruikers. Om de toenemende veiligheidsrisico’s tegen te gaan, is Bitget van plan om een antiscamcampagne te voeren in Vietnam en werkt het samen met Sumsub om de veiligheid voor zijn 25 miljoen gebruikers te verbeteren.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....