BitGo noemt afketsen deal ‘absurde gang van zaken’

BitGo sleept Galaxy Digital wegens het schenden van hun fusiedeal. De crypto custodian eist nu 100 miljoen dollar schadevergoeding van het hedgefonds van Michael Novogratz.

Dat blijkt uit een verklaring van eerstgenoemde partij op Twitter. Volgens BitGo heeft Galaxy Digital opzettelijk de fusie van 1,2 miljard dollar geschonden, die in mei 2021 is aangekondigd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De klacht is ingediend bij de Delaware Chancery Court en wordt 15 september officieel openbaar gemaakt. Volgens BitGo is het plots beëindigen van de fusiedeal 'absurd'.

In maart trok Galaxy de stekker uit de overeenkomst omdat ze wegens de ontstane bearmarkt moet reorganiseren. Het plan is om zich te vestigen in de staat Delaware, maar daarvoor is nog toestemming van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission nodig. Vorige maand moest Galaxy een nettoverlies van $554,7 miljoen in het tweede kwartaal bekend maken, veroorzaakt door de val van de cryptomarkt.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...