Twitter-analist Dave the Wave ziet enorm bullish scenario voor bitcoin in de weekgrafiek

441 totale weergaven

Een populaire bitcoin analist die in 2021 roem vergaarde door de crash van mei 2021 voorspelde voorziet nu een heel bullish scenario voor bitcoin. Dit baseert de pseudonieme Dave the Wave op de zogenaamde Wekelijkse Moving Average Convergence Divergence (MACD), die voor het eerst in lange tijd boven de 'nullijn' gekruist is.

Wat is de MACD?

De Moving Average Convergence Divergence is een indicator die het momentum van koerstrends reflecteert en dat baseert op twee bewegende gemiddelden van de onderliggende asset. We berekenen de MACD door het 26-weekse gemiddelde af te trekken van het 12-weeks bewegende gemiddelde. Dat resulteert in koop- of verkoopsignalen als er een kruising met de nul-lijn ontstaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als de MACD de nul-lijn naar boven kruist, dan is dat een bullish signaal voor de koers en andersom. Ook de snelheid van een kruising is bepalend om iets te zeggen over de gezondheid van de markt. Een snelle kruising naar de bovenkant betekent dat de markt 'oververkocht' is en andersom. Het is een indicator die helpt om te bepalen of de bullish of bearish prijsactie aan kracht wint of verliest.

Over het algemeen is de MACD een populaire indicator onder technische analisten, die zeker als het gaat om een kruising op de lange termijn interessant is om in de gaten te houden. Ook op kortere tijdsframes doet de MACD zijn werk, maar dat is vooral interessant voor daghandelaren. Dave the Wave focust zich met de weekgrafiek wat dat betreft meer op de lange termijn.

Bullish kruising op de weekgrafiek

Voor het eerst sinds begin 2019 hebben we op de wekelijkse grafiek van bitcoin te maken met een bullish kruising in het 'oververkocht' terrein. De laatste keer dat dit gebeurde in deze regio begon bitcoin aan een stevige opwaartse koersbeweging. Rond de periode van mei 2021 was het tegenovergestelde waar en begon bitcoin juist aan een daling nadat er een kruising ontstond in het 'overgekocht' terrein.

Er lijkt zich dan ook een bullish scenario te ontvouwen op de weekgrafiek, wat wijst op een langere periode van herstel voor bitcoin. Aan de andere kant blijft dit 'slechts' technische analyse en speelt er uiteraard veel meer mee in het verloop van de bitcoin koers. Maar puur op basis van de technische analyse is dit, in de woorden van Dave the Wave, een "big deal" voor bitcoin.

Uiteindelijk kan alleen de tijd ons leren of de analyse van Dave the Wave juist is, maar het is hoopgevend om te zien dat steeds meer technische- en on-chain indicatoren een positief signaal afgeven. Het enige wat nu nog een boost kan gebruiken is het macro-economische plaatje. Wat dat betreft wordt het interessant om vandaag de Amerikaanse inflatiecijfers in de gaten te houden, die om 14.30u Nederlandse tijd online komen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....