Chainalysis waarschuwt Bitcoin beurzen voor alle transacties van BitMEX

Chainalysis waarschuwt Bitcoin beurzen voor alle transacties van BitMEX

De bitcoin derivatenbeurs BitMEX krijgt een opmerkelijke stempel van de analisten van Chainalysis: transacties van de beurs worden vanaf nu aangeduid als een 'high risk' transactie.

BitMEX werd vorige week aangeklaagd door Amerikaanse toezichthouders en het ministerie van Justitie. Dat zorgt voor onzekerheid over het platform en klanten zijn ook niet meer zeker van hun zaak: er werd al voor $420 miljoen aan Bitcoin weggehaald bij de derivatenbeurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gevolgen

De maatregel van Chainalysis zorgt ervoor dat bedrijven en instanties die gebruikmaken van hun monitoring software een waarschuwing krijgen wanneer ze te maken hebben met bitcoin van BitMEX.

Zowel oude als nieuwe transacties veroorzaken vanaf 13 oktober een melding.

Deze stempel is van grote invloed op BitMEX in de industrie. Chainalysis is een van de grootste analysebedrijven en heeft daarmee invloed op de keuzes van hun klanten.

BitMEX zelf draait voorlopig overigens gewoon door. De financiële producten zijn nog beschikbaar en opnames en stortingen worden nog steeds verwerkt.

Klanten

Klanten van Chainalysis rekenen op de analisten en hun software om hun geldstromen te scannen. Gestolen bitcoin of andere opvallende BTC transacties geven een waarschuwingsmelding.

Chainalysis heeft verschillende soorten klanten: overheidsinstellingen, banken en beurzen onder andere.

BitMEX heeft niet de juiste licenties om bitcoin futures in Amerika aan te bieden. Er waren echter tienduizenden Amerikanen actief op het platform. Ook zijn volgens de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de Know-Your-Customer maatregelen van de beurs niet goed genoeg.

Kortom: BitMEX voldoet niet aan de Amerikaanse richtlijnen en het is soms niet helemaal duidelijk waar hun BTC vandaan komt. Banken, beurzen en overheden willen daarom graag weten wanneer ze te maken hebben met een transactie van dit platform.

Compliance

Compliance teams moeten volgens Chainalysis zowel de nieuwe als oude transacties van BitMEX goed in de gaten houden. Wanneer je ook alle oude transacties bekijkt krijg je echter al snel te maken met duizenden meldingen.

Daarom raadt het bedrijf aan om dit stapsgewijs op te lossen en langzaam terug te werken. Dat meldt The Block.

Klanten van Chainalysis hebben de mogelijkheid om zelf hun risicotolerantie in te stellen. Maar wanneer een bedrijf of persoon wordt verdacht van criminele activiteiten gaan in principe overal de alarmbellen af.

Lees meer over:
Bitcoin Chainalysis BitMEX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties