BitMEX zaak: CTO op vrije voeten na voldoen borg van 5 miljoen dollar

Samuel Reed, de Chief Technology Officer van BitMEX, is vrijgelaten na het voldoen van een borgsom van 5 miljoen dollar. Reed (31) is op 1 oktober gearresteerd door het Amerikaanse ministerie van Justitie. Hij is verdacht van het witwassen van criminele gelden via de Bitcoin Mercantile Exchange (BitMEX).

Borgtocht

De borgtocht is op 3 oktober goedgekeurd door de autoriteiten, zo blijkt uit onderzoek van The Block. Hij is verplicht om op te dagen bij hoorzittingen en geeft zich over zodra hij veroordeeld is. Ook het paspoort van Reed en zijn vrouw is ingenomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De borgsom van 5 miljoen dollar is gedekt door 500.000 dollar aan cash. Naast zijn ook Arthur Hayes, Benjamin Delo en Gregory Dwyer voor dezelfde vermeende misdrijven verdacht.

Aanklacht BitMEX

De perikelen rondom BitMEX zullen de komende maanden voortduren. Donderdag maakte de derivatenbeurs bekend dat CEO Arthur Hayes en de rest van het management per direct op non-actief is gesteld. Intern zijn hun posities door anderen opgevuld.

Het gaat om een serie aanklachten, zowel vanuit toezichthouder CFTC als het ministerie van Justitie (DOJ). Kortweg komt het erop neer: BitMEX heeft zonder licentie ca. 85.000 beleggers bediend zonder handelslicentie of registratie bij de CFTC.

Bovendien heeft het platform het witwassen van criminele gelden via haar handelsplatform gefaciliteerd. Daar komt Justitie in het spel, want daarmee is de Bank Secrecy Act overtreden.

Uiteraard moeten de autoriteiten alle aanklachten nog bewijzen. Wordt vervolgd.

Uitvlucht

Beleggers kiezen het zekere voor het onzekere en halen een deel van hun Bitcoin op de beurs weg. Redacteur Zack Voell van Coindesk komt met dit overzicht.

?s=20

Lees meer over:
BitMEXCFTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Zijn diepgaande kennis en analytische vaardigheden stellen hem in staat om complexe marktgegevens te ontcijferen en waardevolle inzichten te delen met zijn publiek. Naast zijn professionele bezigheden heeft Wessel een grote passie voor muziek en sport. Hij brengt graag tijd door buiten de digitale wereld en is een fervent bezoeker van concerten en sportwedstrijden. Deze liefde voor live-evenementen weerspiegelt zijn behoefte aan directe ervaringen en interactie met de wereld om hem heen. Wessel is ook iemand die veel waarde hecht aan tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden. Of het nu gaat om een spontane uitstap of een geplande vakantie, hij koestert deze momenten en ziet ze als een essentieel onderdeel van zijn leven. Deze uitstapjes bieden hem niet alleen ontspanning en plezier, maar versterken ook zijn banden met zijn dierbaren. Zijn collega's en kennissen in de crypto-industrie waarderen Wessel vooral om zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid. Hij staat bekend om zijn vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend werk te leveren, waarbij hij altijd streeft naar het behalen van concrete resultaten. Zijn pragmatische aanpak en toewijding maken hem tot een waardevolle speler in elk project. Wessel's betrouwbaarheid is een ander kenmerk dat hem onderscheidt. In een industrie die soms onvoorspelbaar en volatiel kan zijn, biedt zijn standvastigheid en integriteit een rotsvaste basis voor zijn collega's, lezers en volgers. Zijn vermogen om consistente en betrouwbare analyses te leveren, heeft hem een gerespecteerde stem in de gemeenschap gemaakt. Samenvattend combineert Wessel zijn uitgebreide kennis van de cryptomarkt met een rijk persoonlijk leven vol muziek, sport en familie. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.